Konutta 3. kampanya atağı yarın başlıyor

Emlak Konut GYO çatısı altındaki yükleniciler 14 Eylül'de yeni bir konut kampanyası başlatacak. Bu kapsamda % 5 peşinatın ardından % 15 ödeme satıştan 1 yıl sonra, kalan % 80'lik kısım ise anlaşmalı bankalardan çekilecek krediyle ödeniyor ve ilk taksitler Ocak 2019'da başlıyor

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak Konut çatısı altındaki yüklenicilerin 14 Eylül'de yeni bir kampanya başlatacağını ve konut yatırımı yapmak isteyenlere önemli kolaylıklar sağlanacağını açıkladı.

14 Eylül- 31 Ekim tarihlerinde geçerli olacak kampanyanın konut alıcılarına yüzde 5 peşinat ile konut sahibi olma imkânı sağlıyor" dedi. Kurum, "Yüzde 5 peşinat, yüzde 15 satıştan bir yıl sonra, kalan yüzde 80'lik kısım ise anlaşmalı bankalardan çekilecek kredi esasına dayanıyor ve ilk taksit ödemeleri ocak 2019'da başlıyor. Kampanyamız konut sahibi olmak, yatırımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız için ciddi bir kolaylık sağlayacak" diye konuştu.

Hangi yükleniciler kampanyaya katılabilir?

Kampanyaya katılması muhtemel yüklenici firmalar ise şöyle: Teknik Yapı Konut - Teknik Yapı, Tahincioğlu , İntaya & İntes & EYG Adi Ortaklığı, Gül İnşaat ve Makro İnşaat - Ak Yapı İnşaat- Kayabaşı 4. Etap Ortak Girişimi, Cihan İnşaat, Özak - Yenigün - Ziylan Adi Ortaklığı, Y.P. İnşaat, Torkam İnşaat, Sur Yapı Hatay Akpınar İş Ortaklığı, Eltes İnşaat, Yeni Yapı - Taca İş Ortaklığı, UCD Yapı Ortak Girişimi, Sıtar İnşaat, Aslan Yapı Torkam İnşaat Adi Ortaklığı, Dap Yapı, Başyapı İnşaat & Solar Yapı Ortak Girişimi, Siyahkalem Mühendislik, Kelif İş Ortaklığı ve Dağ Mimarlık ve Mühendislik.

Ağustos ve Şubat’ın ardından 3. kampanya dönemi

Emlak Konut, gayrimenkul piyasası ndaki bekleme eğilimini kırmak için geçen yıl Ağustos ayında da peşinat tutarı ve faiz oranında indirim sağlayan bir kampanya başlatmış; yıl sonuna kadar devam eden kampanyaya çok sayıda markalı konut üreticisi dahil olmuştu. Emlak Konut bu yıl Şubat ayında da vadeyi 20 yıla çıkaran ve 0.75-0.85 faiz ile konut edinme imkanı sunan bir kampanya başlatmış, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği bünyesindeki markalı konut üreticileri de kampanyaya katılmıştı.

Yeni ihalelerle 15 milyar liralık satış hedefi var

Kurum, 2017 içinde yapılan ihaleler ve önümüzdeki günlerde açılacak yeni ihalelerle birlikte 2017 için koyulan 15 milyar liralık satış hedefine de ulaşılacağını söyledi. Kurum, "Eylül ayı içerisinde Ankara Saraçoğlu’nda yapacağımız dönüşüm hamlesinin ilk adımlarını atacağız. Saraçoğlu mahallesini geçmişine uygun olarak projelendireceğiz. Ayrıca önümüzdeki günlerde şirket bünyesindeki Florya arsasının ihale edilmesiyle birlikte Emlak Konut 15 milyar TL'lik hedefine çok yaklaşmış olacak ve sene sonuna doğru açacağı yeni ihalelerle sene başında koyduğu hedefini yakalayacak" dedi. Kurum, yabancı yatırımcılara yönelik olarak da Dubai'de, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde ofis açma çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi