Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı konutta büyüyecek

Kurtlar Vadisi’nin yapım şirketi olan, inşaat da dahil pek çok sektörde yatırıma sahip Pana Holding, Denge Yatırım’ın % 48,5’lik hissesini satın aldı. Halka arz edilecek şirket, 5 yılda 5 milyar dolarlık yatırım hedefliyor. Satış işlemleri Borsa İstanbul’u hareketlendirdi, hisseler 4 günde % 60 değerlendi

Deli Yürek ve Kurtlar Vadisi dizilerinin senaristliğini yapan yönetmen Tayyar Raci Şaşmaz’ın başkanlığını üstlendiği Pana Holding, Denge Yatırım ’ın % 48,5’lik hissesini, 55.4 milyon TL’lik bedel karşılığında satın aldı. Halka arz edilecek şirket, 5 yılda 5 milyar dolarlık yatırım hedefliyor. Şaşmaz’ın inşaat sektöründeki ilk yatırımı bu değil; Pana Holding olarak Çeşme’den Jarden Eden’ın yanı sıra İstanbul’da Fikirtepe ve Bağdat Caddesi’nde pek çok proje yürütüyor.

5 yılda 5 milyar TL’lik yatırım hedefi

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan, Pana Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Raci Şaşmaz, önlerinde 5 yıllık bir süre olduğunu, bu süre içinde planlanan tüm projeler in tamamlanması durumunda 5 milyar TL’lik bir yatırım yapmış olacaklarının altını çizdi. Toplantıya ayrıca Mahir Şaşmaz, Maruf Dindar, Al Bawakir Şirketler Grubu, Recep Ali Keydal, Oktay Kaynarca, Tarık Ünlüoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.

Satış hisselere değer kazandırdı

Pana Holding’ın yaptığı bu yatırım, borsaları hemen hareketlendirdi. Basın toplantısı 20 Ekim’de düzenlense de, satış borsaya 13 Ekim’de açıklanmıştı. 12 Ekim’e kadar şirketin hisseleri sakin bir seyirde ilerledi; 2.72 TL seviyesinden kapanış yaptı. 13 Ekim’de hisse satış açıklamasıyla bu değer 2.90 TL seviyesine çıktı. 18 Ekim’de ise 4.28 TL’yi gören hisseler, 4 günde % 60 kazandırmış oldu.

Emlakjet Haber

0 Takipçi