Maltepe Sahili'nde Dolgu Çalışmaları

İstanbul'a, yeni kültür merkezleri ve meydan kazandırmak için iki yakaya dolgu alanları oluşturma çalışmaları hızla devam ediyor. Yenikapı'dan sonra Maltepe'ye de 3.5 km'lik sahil şeridi boyunca dolgu yapılacak.

İstanbul'a, yeni kültür merkezleri ve meydan kazandırmak için iki yakaya dolgu alanları oluşturma çalışmaları hızla devam ediyor. Yenikapı'dan sonra Maltepe'ye de 3.5 km'lik sahil şeridi boyunca dolgu yapılacak. İstanbul'un iki yakasında, denize dolgu alanlar üzerine inşa edilmesi planlanan kültür merkezi ve meydanlar için çalışmalara başlanıyor. Çalışmalar çerçevesinde Maltepe Sahil'e 1 milyon metrekarelik dolgu yapılacak. Siyasi partilerin miting alanı olarak kullandığı Kazlıçeşme Meydanı'nın özel mülk arazisi olması nedeniyle açık hava toplantılarına kapanacağı, bu nedenle yeni meydan oluşturma çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor. Avrupa Yakası'nda Yenikapı'ya yapılması planlanan dolgu ve meydana ek olarak Anadolu Yakası'nda Maltepe Sahili için benzer bir proje düşünülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Maltepe Sahil projesine, dolgu işlemleri için gerekli izinler verildi. Çalışmalar kapsamında 1 milyon metrekarelik alana 2 milyon kamyonluk dolgu yapılması hedefleniyor. Maltepe Sahili'nde denize dolgu yapılarak yeni etkinlik alanı oluşturmak amacıyla 2011'de ön izin alınmıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan çalışmaya göre Küçükyalı Kültür Merkezi ile Maltepe İDO İskelesi arasındaki sahil şeridinde dolgu yapılacak. 3.5 kilometrelik sahil şeridi boyunca denize doğru 400 metrelik alan oluşturulacak. Marina, tekne barınağı ve etkinlik alanı olarak kullanılacak yeni alanın oluşturulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan plan yapma izni de alındı. Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan ikinci izinle denize dolgu yapma yetkisi de verildi. Yenikapı ve Maltepe'de denize dolgu yapılması için ocak ayında ihale yapıldığı, dolgu işlemlerinin de başladığı belirtildi.

EmlakJet Haber

Siyasi partilerin miting alanı olarak kullandığı Kazlıçeşme Meydanı\'nın özel mülk arazisi olması nedeniyle açık hava toplantılarına kapanacağı, bu nedenle yeni meydan oluşturma çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor. Avrupa Yakası\'nda Yenikapı\'ya yapılması planlanan dolgu ve meydana ek olarak Anadolu Yakası\'nda Maltepe Sahili için benzer bir proje düşünülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Maltepe Sahil projesine, dolgu işlemleri için gerekli izinler verildi.

Maltepe Sahili'nde Dolgu Çalışmaları

İstanbul\'a, yeni kültür merkezleri ve meydan kazandırmak için iki yakaya dolgu alanları oluşturma çalışmaları hızla devam ediyor. Yenikapı\'dan sonra Maltepe\'ye de 3.5 km\'lik sahil şeridi boyunca dolgu yapılacak. İstanbul\'un iki yakasında, denize dolgu alanlar üzerine inşa edilmesi planlanan kültür merkezi ve meydanlar için çalışmalara başlanıyor. Çalışmalar çerçevesinde Maltepe Sahil\'e 1 milyon metrekarelik dolgu yapılacak.

Maltepe Sahili'nde Dolgu Çalışmaları_1

Çalışmalar kapsamında 1 milyon metrekarelik alana 2 milyon kamyonluk dolgu yapılması hedefleniyor. Maltepe Sahili\'nde denize dolgu yapılarak yeni etkinlik alanı oluşturmak amacıyla 2011\'de ön izin alınmıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan çalışmaya göre Küçükyalı Kültür Merkezi ile Maltepe İDO İskelesi arasındaki sahil şeridinde dolgu yapılacak. 3.5 kilometrelik sahil şeridi boyunca denize doğru 400 metrelik alan oluşturulacak.

Maltepe Sahili'nde Dolgu Çalışmaları_2

Marina, tekne barınağı ve etkinlik alanı olarak kullanılacak yeni alanın oluşturulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı\'ndan plan yapma izni de alındı. Büyükşehir Belediye Meclisi\'ne sunulan ikinci izinle denize dolgu yapma yetkisi de verildi. Yenikapı ve Maltepe\'de denize dolgu yapılması için ocak ayında ihale yapıldığı, dolgu işlemlerinin de başladığı belirtildi.

Maltepe Sahili'nde Dolgu Çalışmaları_3
0 Takipçi