Mesa’dan İstanbul, Ankara ve Bodrum’a yatırım hamlesi

Mesa, İstanbul, Ankara ve Bodrum’da toplam 6 milyar liralık değer yaratan 8 yeni projenin lansmanına hazırlanıyor. Bu yeni projelerle istihdam rakamını 5 bin kişiye çıkaracak olan şirket, 4.300 adet bağımsız bölümü satışa çıkaracak. Projelerde minimum metrekare fiyatı 3 bin TL olacak

Gayrimenkul sektörü nde 48 yılda 9 milyon metrekarelik bir alanda 90 binden fazla konuta imza atan Mesa, son çeyrekle beraber 2018 yılına 8 yeni proje lansmanıyla girmeye hazırlanıyor. Yeni projeleriyle ilgili bilgi veren Mesa Yönetim Kurulu Üyesi Mert Boysanoğlu, yeni Mesa projelerinin toplamda 800 bin metrekareyi aşkın bir inşaat alanına sahip olduğunu ve tamamına yakını konut olmak üzere toplam 4.300 adet bağımsız bölümden oluşacağını açıkladı.

Boysanoğlu, “İstanbul, Ankara ve Bodrum’da hayata geçirilecek projelerimiz, tabanda yaklaşık 3.000 TL, tavanda ise 22.000 TL aralığında değişen ortalama metrekare fiyatları ile oldukça geniş bir yelpazeye hitap ediyor. Bu 8 projemiz, toplamda ise yaklaşık 6 milyar TL’lik bir büyüklük oluşturacak. Yine halihazırda oluşturduğumuz yaklaşık 3 bin kişilik toplam istihdam. birkaç ay içinde tüm projelerimizde 5 bine ulaşacak. 2018 başı itibari ile ise Mesa ’nın yarattığı istihdam daha da yukarılara çıkacak” diye konuştu.

İlk kez apart üniteler Mesa Koz’da olacak

Mert Boysanoğlu, 2017 yılında imza attıkları 8 yeni proje ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Mesa Koz, bu yıl lansmanını gerçekleştirdiğimiz tek proje. Toplam 280 rezidans /apart ünitesinden oluşan bu projemize gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnunuz. Otel mantığı ile işletilecek olan apart ünitelerden oluşan bu projemiz şirketimiz için bu konsept ile inşa edilen ilk projemiz olacak. Ankara Eryaman’daki projemiz MESA Göksu, 1.876 konuttan oluşuyor. Yıl bitmeden lansmanını gerçekleştireceğimiz bu projemizin yapımı ve satışı başladı. Büyükçekmece’deki YeşilYaka projemizin elde ettiği büyük başarı ile planlamalarımızı öne çekerek komşu parselinde YeşilYaka Su projemizi hayata geçireceğiz. YeşilYaka Su projemiz 625 bin metrekareyi aşkın bir alanda, yine doğayla, yeşille, su ile iç içe 473 adet müstakil villa dan oluşacak.”

İstanbul’da Beykoz ve Maltepe’de lüks konutlar yapacak

Beykoz’da lansman hazırlıklarını sürdürdükleri iki proje bulunduğunu belirten Boysanoğlu, “İlki Boğaz, orman ve panoramik kent manzarası ile benzersiz bir noktada yer alan butik bir proje, 80 daireden oluşuyor. Beykoz’daki diğer projemiz de ormana komşu, kentin içinde doğayla bütünleşmiş bir proje ve 219 konuttan oluşuyor” dedi. Maltepe’de de iki projeye imza atacaklarını aktaran Boysanoğlu, “Bunlar Mesa Gökada ve Mesa Cadde. E-5’in üst tarafında yer alan Mesa Gökada deniz alt katlarından itibaren deniz manzarasına hakim 273 konuttan oluşan bir proje. Maltepe’de Bağdat Caddesi üzerinde yükselecek MESA Cadde’de ise 253 konut ve 17.000 metrekare kiralanabilir alanlı bir butik AVM’den oluşuyor” diye konuştu.

2018 başında Bodrum’da villalar satışta

Boysanoğlu, şöyle devam etti: “Bodrum’daki projemiz de villa, rezidans daireler ve butik bir otelden oluşan çok özel bir proje. Eşsiz bir doğası kendine özel sahili ve arazinin her noktasından deniz manzarasına hakim bir arazi üzerinde gerçekleştirilecek. Daha önce de belirttiğimiz gibi burada doğal dokuyu bozmamak için çok özenli çalışıyoruz. O nedenle gecikmek pahasına da olsa her yeni ve doğru fikirde sil baştan çalışıyoruz. Bu projemizin lansmanını da 2018 başında gerçekleştireceğiz.”

Sektör için ‘sürdürülebilirlik’ çok önemli

Toplantıda Türkiye gayrimenkul sektörünün sürdürülebilirliğinin önemini vurgulayan Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, konut KDV’sinde adil ve standart uygulamaya geçilmesi, sektöre ilişkin sağlıklı ve detaylı data üretilmesi, arazi sorununun giderilmesi, yeni imar düzenlemesi ve ilgili birçok detayın, bir bütün olarak ve sektörün sürdürülebilirliği açısından ele alınması gerektiğini belirtti. Boysanoğlu, “Sektörümüz 200’ün üzerinde alt sektörü besleyen, 2 milyona yakın istihdam sağlayan ve çarpan etkisiyle genel ekonomiye hareketlilik getiren ülkemiz için lokomotif bir sektör. Türkiye’de yaklaşık 6 milyon konutun, depreme karşı yenilenmesi gerekiyor. Bununla birlikte ülkemizin demografik özelliklerinden kaynaklanan yıllık 500 – 600 bin konut ihtiyacı bulunuyor. Diğer bir deyişle Türkiye inşaat – gayrimenkul sektörünün yerine getirmesi gereken zorlu, uzun vadeli ve böylesine önemli bir misyonu da var” dedi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi