Nakliye ve altyapıda ortalama masraflar ne kadar?

Kiralama sonrasındaki en büyük sıkıntı, nakliye ve altyapı bağlantıları. Eşyaların büyüklüğü ve semtler arasındaki mesafeye göre değişse de ortalama nakliye bedeli 2.000 TL’nin altına inmiyor. Elektrik, su ve doğalgaz bağlantıları ise 1.433 TL’yi bulabiliyor

Konutta kiralama dan sonraki en büyük sıkıntının nakliye ve altyapı bağlantıları olduğunu söyleyen TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, basit görünen işlemlerin günler sürebildiğini ve kira kadar maliyet çıkarabildiğini belirtti. Öncelikle yeni ev arayışının çok titizlikle yapılması gerektiğinin altını çizen Erilkun, “Evin konumundan yaşına, sosyal olanaklarından iç dizaynına kadar her yönüyle ihtiyaca yanıt verecek nitelikte olması önemli. Ortalama 2.000 TL kira bedeli olan bir ev için emlak firmasına ödeyeceğiniz bedel, yıllık kiranın yüzde 12’si olan 2.400 TL’dir. İstanbul’da, taşınacak eşyaların büyüklüğü ve paketlenmesinden semtler arasındaki mesafeye, taşınılacak binada asansörün bulunup bulunmadığı gibi pek çok parametreye göre değişkenlik gösterse de ortalama nakliye bedeli 2.000 TL’nin altına inmiyor” değerlendirmesini yaptı.

Altyapı bağlantıları 5 iş gününden önce kurulmuyor

Nakliye sonrasındaki en önemli ihtiyacın ise altyapı (elektrik, su, doğalgaz vb) bağlantıları olduğunu belirten Erilkun, “Elektrik idaresine abonelik bedeli 197 TL olup, doğalgaz için dağıtım bedeli olarak 455 TL, güvence bedeli olarak 386 TL, su aboneliğinde işlem bedeli olarak 220 TL, teminat Bedeli olarak 175 TL alınıyor. 1.433 TL tutan bu masraf kalemleri neredeyse bir kira bedeli kadar harcamayı gerekli kılıyor ve çoğu zaman 5 iş gününe kadar vakit kaybı ile prosedürle uğraşmayı beraberinde getiriyor” dedi.

‘Tüm hizmetleri tek elden müşteri adına veriyoruz’

Emlak sektörü ne Gayrimenkul Çözüm Merkezi konseptiyle çok hızlı bir giriş yapan ve emlağa ilişkin tüm ihtiyaçlara tek kanaldan anında yanıt veren TGM Trend Gayrimenkul olarak tüm bu işlemleri müşteriler adına tamamladıklarını ve anahtar hazır vaziyette teslim ettiklerini kaydeden Erilkun, şöyle devam etti: ‘Biz yıllardır süregelen klasik emlakçılık çizgisinin kalıplarını tamamen yıkarak hizmet veriyoruz. Emlakçılık sadece alım satım ve kiralama aracılık hizmetlerinden ibaret değildir. TGM Trend Gayrimenkul olarak Türkiye genelindeki 15 temsilciliğimizle müşterinin emlaktan sigortaya altyapı bağlantılarından fatura ödemesine varıncaya kadar tüm ihtiyacına anında yanıt verebilen tek sistemin sahibiyiz.”

Emlakjet Haber

0 Takipçi