New York’taki hangi binayı Türk firması inşa edecek?

New York Birleşmiş Milletler binasının karşısında yer alan ve yıkımı tamamlanan Başkonsolosluk binasının yerine yapılacak olan Türkevi, IC İçtaş İnşaat ve ABD’li Tishman ortaklığında inşa edilecek. 3 yılda tamamlanacak bina, gökyüzüne lale formunda yükselecek

Fortune 500 Türkiye sıralamasında “3. En Büyük İnşaat Şirketi” olarak yer alan IC İçtaş İnşaat ve Amerika’nın önemli inşaat şirketlerinden Tishman ortaklığı ile New York Birleşmiş Milletler binasının karşısında yer alan ve yıkımı tamamlanan Başkonsolosluk binasının yerine 35 katlı bir Türkevi yapılacak.

IC İçtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen “New York'un kalbinde hayata geçirilecek projenin önemi, özellikleri ve 36 aylık inşaat süresi düşünüldüğünde; Birleşmiş Milletler binasının karşısında yer alması sebebiyle son derece özen isteyen bir yapım sürecini başlatıyoruz. Şehrin en yoğun bölgesinde, son derece sınırlı alanda, yüksek güvenlik ve disiplin içerisinde çalışacağız” dedi.

Diplomatlar için ofis ve rezidanslar da olacak

Birleşmiş Milletler (BM) binasının hemen karşısındaki eski Başkonsolosluk binasının yerine yapılacak Yeni Türkevi’ni, BM’de görev yapan Türk misyonu kullanacak. BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu çalışma ofisleri nin yanı sıra, üst katlarda diplomatların konaklayabileceği bir rezidans ın da yer alacağı binayı ABD’li mimarlık firması Perkins Eastman tasarlıyor.

20 bin metrekarelik alana inşa edilecek ve gökyüzüne lale şeklinde yükselecek formuyla Türk kültürü, tarihi ve mimarisini yansıtacak. Türkevi’nde 200 kişilik oditoryum, toplantı ve sergi salonları ile 20 araçlık yeraltı otoparkının yer alacağı binada; yağmur sularını depolayacak bir sistem kurulacak. Türkevi, “Leed Silver” yeşil bina sertifikasına da sahip olacak.

Emlakjet Haber

0 Takipçi