Saha çalışmalı müteahhitlik sertifika programı başlıyor

İstanbul Gedik Üniversitesi bünyesinde müteahhitlere, mimar ve mühendislere yönelik kapsamlı bir eğitim programı sunuyor. Kasım’da başlayarak 6 hafta sürecek, 60 saatlik müteahhitlik eğitimi sertifika programında imar mevzuatından kentsel dönüşüme sektöre hakim olmak için önem teşkil eden konular ele alınacak. Programda saha çalışmaları da olacak

1972 yılından bugüne kadar 115 ülkede 350 milyar dolarlık ciroya sahip 9 bin projede rol alan Türkiye Müteahhitler Birliği’ne bağlı 125 üye var. Uluslararası inşaat sektörü dergisi olan Engineering News Record’un (ENR) açıkladığı dünyanın en büyük müteahhitleri listesinde 46 firma ile Çin’den sonra ikinci sıradayız. Bu 46 firmanın 42’si ise Türkiye’deki önemli inşaatların % 80’ini üstleniyor. Buna karşın, Türkiye’de ‘ben müteahhitim’ diyen 330 bin kişinin olması ise sektördeki karmaşayı gözler önüne seriyor.

Eğitimli-eğitimsiz pek çok yatırımcının girdiği inşaat sektörünün konut üretimi tarafında ise benzer bir durumdan bahsetmek mümkün. TOKİ, Emlak Konut ve bugün piyasada markalı konut üreticileri olarak nitelendirilen tüm şirketlerin Türkiye’de ürettiği konutlar, Türkiye’de üretilen tüm konutların sadece % 17’sini oluşturuyor. Sektördeki bu veriler, eğitimin, kurumsallığın ve sektöre herkesin girmesini önleyecek bir mekanizmanın olması gereğini vurguluyor.

Proje yönetimi ve iş yapma usülleri ele alınacak

İstanbul Gedik Üniversitesi - GÜYEM bünyesinde müteahhitlere, müteahhit olmak isteyenlere, mimar ve mühendislere yönelik kapsamlı bir eğitim programı sunuyor. Kasım ayında başlayarak 6 hafta sürecek, 60 saatlik müteahhitlik eğitimi sertifika programında sözleşme yapılırken dikkat edilecek konular, imar mevzuatı, proje yapı ve yönetim şekli, iş yapma usulleri, ruhsat-iskan işlemleri, Kentsel Dönüşüm Yasası ve uygulamaları, proje okuma gibi işe hakim olmak için önem teşkil eden konular ele alınacak.

Eğitimde öğrenilen bilgilerin pratiğe aktarılması için saha çalışmaları da yapılacak. Program kapsamında bir proje belirlenerek proje nin metraj hesapları yapılacak, maliyet hesabı oluşturulacak ve son olarak şantiye gezisiyle eğitim tamamlanacak. Kartal yerleşkesinde verilecek eğitimler, cumartesi ve pazar günleri saat 11.00 ve 17.00 arasında verilecek. Programa katılım ücreti ise 1.750 TL.

Emlakjet Haber

0 Takipçi