Tekirdağ 3. Köprü bağlantı yolu ve sanayiyle büyüyor

3. Köprü bağlantı yoluna yakınlığı, Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale–Savaştepe Otoyolu projesi, Saray’da yeni projeler ve Çerkezköy’ün gelişen sanayisi Tekirdağ’ın gayrimenkulde yıldızını parlattı. Ekim’de 27 bin 584 adet konutun satıldığı projede ortalama fiyatlar markalı projelerde metrekarede 3.150 lira

İstanbul’a yakınlığı ve arsa fiyatlarının makul olması sebebiyle konut ve arsa yatırımcısının en çok tercih ettiği bölgelerden biri haline gelen Tekirdağ , 3. Köprü bağlantı yoluna yakınlığı, Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale–Savaştepe Otoyolu projesi, Saray’da yeni projeler ve Çerkezköy’ün gelişen sanayisi ile gelişiyor. Körfez’den son dönemde yatırımcıların ilgisini çeken bölgelerden biri olan Tekirdağ’ın emlak piyasasına altyapı projeleri hız veriyor.

Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale–Savaştepe Otoyolu, 2023 yılı hedef otoyol projelerinden biri olup, İstanbul’u Çanakkale’ye ve sonrasında Kuzey Ege’ye bağlayacak oldukça önemli bir proje konumunda. Proje, özellikle Ege, İç Anadolu’nun batısı, Adana–Konya aksı ve Batı Akdeniz Bölgeleri ile Trakya/Avrupa arasındaki yolculuklar/taşımalar için, İstanbul Boğaz Geçişi’ne yeni bir alternatif oluşturacak.

Stokta 15 proje var, 5’inin inşaatı sürüyor

Bölgede fiyat artışının hayata geçen ve devam eden yeni projeler, 3. Köprü bağlantı yolu, Saray -Çerkezköy duble yolu ile önümüzdeki yıllarda daha da hızlanacağını belirten Era Gayrimenkul Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, bölgedeki emlak piyasasını Emlakjet için şöyle aktardı: “Çorlu, Çerkezköy, Saray, ilçeleri, İstanbul ve bağlantı yollarına olan yakınlığı ile yatırımcının ilgisini daha çok o yöne çekiyor. TÜİK verilerine göre ise 27 bin 584 adet konutun satıldığı Tekirdağ’da 11.970 adet yeni konut, 15.614 konut ikinci el satışı var. 2018 yılına kadar olan süreçteki stok adedi incelendiğinde ilde 15 projenin tamamlanan 10’unda 1023 daire bulunduğu, 5 projede 869 dairenin ise inşaat halinde olduğu görülüyor. İlde satılık konut fiyatlarının ortalama metrekare fiyatı 1.250 TL civarında iken markalı projelerde metrekare fiyatı ortalama 3.150, ikinci elde fiyatları ise 1.350 TL. Tekirdağ bölgesi ortalama konut yatırımı geri dönüş süresi 18 yıl.”

Saray yeni konutta, Çerkezköy sanayide gözde

Tekirdağ’da Saray’ın sakin bir hayat sürmek isteyen, iş sahalarına yakın, İstanbul’dan bunalanlar için uygun bir lokasyon olabileceğini söyleyen Baygan, “Çorlu’ya, Çerkezköy’e, Kapaklı’ya, Lüleburgaz’a Kıyıköy’e, Kastro’ya, İğneada’ya yakın olan Saray’ın merkezinde yeni konutlar yükseliyor. Saray da talebin en fazla olduğu yerler Güngörmez-Bahçeköy güzergahı ve Küçükyoncalı” diye konuştu. Çerkezköy’ün de Tekirdağ’ın en gözde ilçelerinden biri olduğunun altını çizen Baygan, “Çerkezköy yıllardır Trakya’nın en önemli sanayi bölgelerinden biri olma özelliğini taşıyor. İstanbul’daki birçok büyük fabrikanın tesislerini Çerkezköy’e taşıması, Çerkezköy’deki emlak piyasasına yansımış durumda” dedi.

Kapaklı, İstanbul’a kıyasla üçte bir ucuz

Birkaç yıl öncesine kadar Çerkezköy’e bağlı bir belde belediyesi olan Kapaklı’nın ilçe statüsüne kavuştuğunu ve satılık daire ilanlarının hızla arttığı Trakya ilçeleri arasında ilk sıralarda yer aldığını belirten Baygan, “İlçenin emlak piyasası son yıllarda çok hareketlendi. Organize Sanayi Bölgesi barındıran Kapaklı, iş sahalarının fazla olması bakımından da konut yatırımcısının ilgisini çekiyor. İstanbul’a oranla daire fiyatlarının 3’te 1 daha ucuz olduğu Kapaklı’da her bütçeye göre sıfır satılık daire bulmak mümkün” dedi.

İmarlı arsa sıkıntısına çözüm aranıyor

Tekirdağ'da artan ilgi nedeniyle arsa fiyatlarında yaşanan artışın konut alımlarını da etkilediğini ancak daha önceki yıllarda yüzde 20 karşılığında yerlerini müteahhitlere veren mülk sahiplerinin bu oranı yüzde 50'ye kadar yükselttiğini belirten Baygan şöyle devam etti: “Tekirdağ'ın en büyük sıkıntısı imar. Yerel yönetimlerin bir an evvel üzerine düşen görevi yerine getirmesi şehir planlaması ve alyapı çalışmalarına hız kazandırılması gerekiyor. Yatırım yapacak imarlı arsa yok denecek kadar az.”

Emlakjet Haber

0 Takipçi