Ticari gayrimenkul bireysel emekliliğe de doping oldu

Emeklilik yatırım fonlarını da ‘ticari gayrimenkul’ etkisi cezbetti. Anadolu Hayat Emeklilik, emeklilik yatırım fonlarının portföylerinde ticari gayrimenkule yer vermeye başladı. Böylece katılımcılar, emeklilik birikimlerini değerlendirirken, artık gayrimenkul gelirinden de faydalanabilecek

İş Portföy ’ün Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu ile Türkiye’nin büyük şehirlerinde yer alan ticari gayrimenkule yatırım yapması ve AvivaSA’nın portföylerinde ‘Esnek Fonlar’a yer veren katılımcılara belirli bir miktar ticari gayrimenkule ve özellikle A sınıfı ofis lere yatırım yapma imkanı vereceğini belirtmesinin ardından Ak Portföy, yeni yatırımını Anadolu Yakasının en gelişmiş ofis bölgelerinden biri olan Ümraniye’deki “Buyaka Ofis Kuleleri”ne yaptığını açıkladı.

Döviz bazlı getirisi ve risk-getiri dengesi açısından verimli olması açısından fonların ilgi gösterdiği ‘ticari gayrimenkul ’, bununla kalmadı, bireysel emeklilik piyasasında da etkisini gösterdi. 13 milyar TL’yi aşan fon büyüklüğü ile Anadolu Hayat Emeklilik, emeklilik yatırım fonlarının portföylerinde İş Portföy Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu’na yer vermeye başlayarak, katılımcılarının alternatif yatırım arayışına yanıt verecek yeni bir fırsat daha sunmaya başladı. Böylece katılımcılar, emeklilik birikimlerini değerlendirirken, artık gayrimenkul gelirinden de faydalanabilecek.

Ticari gayrimenkuller Antalya ve Ankara’da

19 Temmuz itibarıyla, farklı yatırım tercihlerine uygun emeklilik yatırım fonlarının portföylerine eklenen Gayrimenkul Yatırım Fonu için, 19 Haziran - 18 Temmuz tarihleri arasında nitelikli yatırımcılardan talep toplanarak, 440 milyon TL büyüklüğünde bir fon ihracı gerçekleştirildi. İlk yatırımlarını Antalya ve Ankara illerinde yer alan iki ayrı ticari gayrimenkule yapan fonun dahil olduğu emeklilik yatırım fonlarını tercih edecek yatırımcılar, hem ticari gayrimenkullerin sağladığı düzenli kira gelirine iştirak edecek hem de portföyde yer alan ofislerin değer artışından yararlanabilecekler. Özellikle Türkiye’nin büyük şehirlerinde yer alan ticari ofislere yatırım yaparak elde edilen kira geliri ve değer artışı ile uzun vadeli yatırım perspektifine uygun istikrarlı getiri sağlamayı amaçlayan Gayrimenkul Yatırım Fonu, yatırımcıların bireysel birikimleriyle zor ulaşabilecekleri ölçekteki ticari gayrimenkullerin gelirlerinden faydalanmalarını sağlayacak.

Düzenli kira geliri ve değer artışı vadediyor

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Uğur Erkan konuyla ilgili olarak, şu değerlendirmede bulundu: “19 Temmuz 2017 itibarıyla emeklilik yatırım fonu portföylerimize dahil edilmeye başlanan İş Portföy Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu ile emeklilik fonlarımızın yatırım yelpazesini daha da genişlettik. Sektörde en geniş fon yelpazesine sahip şirket olarak, katılımcılarımıza farklı yatırım tercih ve beklentilerine göre seçebileceği farklı özelliklerde emeklilik yatırım fonları sunmaktayız. Bu kapsamda, katkı payı ve birikimlerini, Gayrimenkul Yatırım Fonu portföyüne dahil edilen emeklilik yatırım fonlarımızda değerlendiren katılımcılarımız, artık gayrimenkullerin sağladığı düzenli kira gelirinden ve değer artışından yararlanabilecekler.”

Emlakjet Haber

0 Takipçi