TOKİ’nin % 20 indirim kampanyası için son 3 gün!

TOKİ projelerinden konut alıp erken ödeme yapmak isteyenlerin devam eden borcunda % 20 oranında yapılan erken indirim fırsatı için son başvuru tarihi 29 Eylül. 100 bin lira borcu olan dar gelirli kişiler 30 Eylül'e kadar borcunu kapatırsa 80 bin lira ödeyecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın ( TOKİ ) borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve işyeri alıcıları için 21 Ağustos’ta başlattığı ve ilk 5 günde 2.928 başvuru alınan yüzde 20 erken ödeme indirimi kampanyası için başvurular için son 3 güne girildi. Kampanya için son başvuru tarihi 29 Ağustos olduğu, 30 Eylül itibarıyla yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirimden yararlanılamayacak.

Kampanyaya kimler başvurabiliyor?

TOKİ'den sosyal konut satın alan, çoğu alt gelir grubundan vatandaşlara tanınan bu erken ödeme indirimi kapsamında 100 bin lira borcu olan kişiler 30 Eylül'e kadar borcunu kapatması halinde, 80 bin lira ödeyecek. İndirim uygulaması kapsamına alınan projeler de konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla idareye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor. Kampanyadan, satışları 2015 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksidi 2015 yılı sonuna kadar başlamış konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler, indirim kampanyasına dahil edilmedi.

Geçen yıl borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik indirim kampanyasından 17 bin kişinin faydalandı ve 817 milyon lira borç kapatıldı.

Emlakjet Haber

0 Takipçi