TOKİ Tuzla ve Silivri’de ucuz konut üretecek!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, arsa pahalılığı sebebiyle İstanbul’un merkezinde ucuz konut üretmenin çok zor olduğunu hatırlatarak TOKİ’nin de bu nedenle alt gelirlilere konutu şehrin dışına doğru alanlarda üretebildiğini kaydetti. Turan, Tuzla’da ve Silivri’deki arazilerinde yeni toplu konut projeleri hayata geçireceklerini açıkladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) Başkanı Ergün Turan, İstanbul’da şehir merkezinde ucuz konut devrinin kapandığını belirterek, “Şehir merkezlerinde kalan yerlerde satılan konutu birisi kurada çektikten sonra 150.000 TL’lik konut , 400.000 TL oluyor. Yani kura çekip daire sahibi olmuyor, kura çekip 200.000-250.000 TL para sahibi oluyor. İstanbul gibi arazi üretiminin çok zor olduğu yerlerde alt gelir grubu için sosyal konut üretiminde sorun yaşıyoruz. Ancak şehir merkezinin dışına doğru alanlarda dar gelirlililere konut üretimimiz devam edecek” diye konuştu.

Ucuz konuta 20 katı kadar müracaat var

TOKİ’nin Tuzla’da ve Silivri’deki arazilerinde yeni toplu konut projeleri hayata geçireceklerini açıklayan Turan, satışlarda hiçbir sorun olmadığını, üretilen konutlar için stoğun 3-5 hatta bazen 20 katı müracaat aldıklarını açıkladı. Belli fiyat aralıklarında sorun yaşanıyor olabileceğine söyleyen Turan, özellikle orta ve alt gelir grubuna ait bireylerin konut ihtiyacının karşılanması gerektiğine işaret etti.

‘Göçü engellemek için Anadolu’ya yöneldik’

TOKİ’nin son 3 yıldır özellikle Anadolu’ya yöneldiğini söyleyen Turan, vatandaşı İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlere taşınmadan önce, büyükşehirlere olan göçü engellemek için kendi şehirlerinde ev sahibi yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

KDV indiriminin sektöre ivme kazandırdığını, bu indirimin olmasıyla sektörün ciddi avantaj sağlayabileceğini belirten Turan, ayrıca yılda 65.000 konut ürettikleri ve ödeme planını çok uzun taksitlerle oluşturdukları için TOKİ olarak yeni bir kampanya oluşturmayı düşünmediklerini açıkladı.

Emlakjet Haber

0 Takipçi