Türkiye, 13 Mart’taki MIPIM’e hazırlanıyor

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından MIPIM, 13-16 Mart 2018 tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek. Türkiye’den katılımın toplam katılımcı sayısı 250’si kuruluş olmak üzere 700’ü bulacağı fuarda Hatay, Gaziantep, Balıkesir gibi şehirlerin yanı sıra İstanbul ve Beyoğlu da yatırımcılara tanıtılacak

Türkiye gayrimenkul sektörü, 13-16 Mart tarihlerinde Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek MIPIM ’e hazırlanıyor. Sektörün girişimci isimleri, sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanlarının bir araya geldiği ön buluşmada Türkiye’nin MIPIM öncelikli olmak üzere yurtdışında çok daha etkili bir şekilde temsil edilmesi, MIPIM’e daha çok kentle katılması kararı açıklandı.

Beyoğlu 25 projeyle MIPIM’de

Etkinliğe katılım gösteren isimlerden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Beyoğlu’nun MIPIM’de 25 firmanın 25 projesiyle temsil edeceğini ifade etti. Beyoğlu’nun yurtdışında tanıtılması için en doğru adreslerden birinin MIPIM olduğunu düşündüklerini aktaran Demircan, fuarda yatırımcıların dikkatini çekeceklerini ve bu dikkati yatırıma dönüştüreceklerini dile getirdi.

Katılımcı sayısı 700’ü buluyor

MIPIM 2018’de 1.600 metrekarelik alanda kentler, mimarlar ve gayrimenkul şirketlerince temsil edilecek. Türkiye’den MIPIM’e toplam katılımcı sayısı 250’si kuruluş olmak üzere 700’ü buluyor. Son yıllarda ülkemizden MIPIM’e katılanlar arasında kentlerin sayısı artış göstermişti. Bu yıl da bu yükselişin sürmesi bekleniyor. Hatay, Gaziantep, Balıkesir gibi şehirlerin yanı sıra İstanbul ve Beyoğlu da MIPIM’de yatırımcıya tanıtılacak.

MIPIM 2018’de kurulacak İstanbul Gayrimenkul Çadırı’na, geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ın anısını yaşatmak amacıyla, onun ismi verildi. Fuara katılacak kurumlardan bazıları ise İstanbul Ticaret Odası, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) VE İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birliği (İMMİB).

Türkiye oyun kurucu olmalı

Türkiye’de önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamlanacak projelere yurtdışından ciddi ilgi olduğunu belirten Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, bunun B2B yani firmadan firmaya ticarete olan ilgiden de belli olduğunu dile getirdi. MIPIM’e katılacak şehirlerde, yakın bir gelecekte uluslararası iş ortaklıklarının kurulmasının son derece mümkün olduğunu ifade eden Alkaş, önce 2030 sonra da 2050’de yeni bir düzenin kendini göstereceğinin altını çizdi. MIPIM 2018 bu yıl, “Dünyanın Şehircilik Haritası Değişiyor” ana temasıyla düzenleniyor. Türkiye’nin şehirleriyle ve gayrimenkul şirketleriyle yeni düzen içinde oyuncu değil oyun kurucu olması gerektiğini aktaran Alkaş da, MIPIM’ın bu iddiayı göstermek için uygun bir platform olduğunu söyledi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi