Türkler neden Miami’de yatırım yapıyor?

Forbes’un gelişmekte olan pazarlar üzerine araştırmalar yapan yazarı Kenneth Rapoza, Türk yatırımcıların Miami’deki gayrimenkullere olan ilgisini kaleme aldı. Türkler genelde peşin alım yapıyor; Miami’yi özellikle iklimi sebebiyle tercih ediyor. Bilgilere göre, Miami’de kira geliri Türkiye’nin 3 katı kadar

Forbes’un özellikle gelişmekte olan pazarlar üzerine araştırmalar yapan yazarı Kenneth Rapoza, Türk yatırımcıların Florida, özellikle de Miami’ye olan ilgisi üzerine bir köşe yazısı kaleme aldı. Bugün Miami’deki inşaat firmalarının ve geliştiricilerin tıpkı Türkiye’deki gibi yeni şehir merkezleri oluşturduğunu belirten Rapoza, bir zamanlar sadece geleceğe dönük bir yatırım noktası olarak görülen bu alternatif şehir merkezlerinde sanat galerileri, restoranlar, kafeler, metrolar yapıldıkça hayatın canlanıp, oturumu cezbettiğini belirtti. Türklerin Güney Florida’yı “keşfettiğini” ve bu canlı hayatı sevdiklerini belirten köşe yazarı, Miami’den ev almış Türk yatırımcılarla yaptığı kısa söyleşilere de yer veriyor.

Daha çok yazlık ev alınıyor

Köşe yazısında, yurt dışından Miami’ye gelen çoğu yatırımcı gibi Türklerin de buraya temelli yerleşmediği, bu evleri daha çok yazlık olarak satın aldıkları belirtiliyor. Bir kesim ise, yatırım amaçlı satın alım yapıyor.

Kira geliri Türkiye’nin 3 katından fazla

Broker Nasra Bozkır’ın Rapoza’ya verdiği bilgilere bakılırsa; Miami’de 350.000 dolar değerindeki bir ev, 2.500 dolara kiraya verilebiliyor. Türkiye’de ise aynı değerde bir evi en fazla 700 dolara kiraya verebiliyorsunuz. Bu sebeple Miami’den yatırım amaçlı ev alanların sayısı epey fazla. Miami’de gayrimenkulün amorti süresi ise 18-20 yıl arasında değişiyor.

Direkt uçuşların başlaması piyasayı hareketlendirdi

Geçtiğimiz yıl İstanbul ve Miami arasında direkt uçuşların başlamasıyla piyasanın hareketlendiğini belirten Bozkır’ın portföyündeki projelerden biri, Forbes Milyarderi Jorge Perez’in şirketinin imzasıyla yükselen Hyde Midtown Suites & Residences. Design District’teki projede tek yatak odalı bir dairenin fiyatı 490.000 dolardan başlıyor. Satışların 2015 Aralık’ta başladığı projede neredeyse tüm daireler sahiplerini bulmuş. Yatırımcıların % 70’i ise, yurt dışından geliyor. Miami’nin sakin hayatı ve iklimi yatırımcıları kendine çekiyor.

Emlakjet Haber- Gizem İncegül

0 Takipçi