Yeni projeler neden Bahçekent’te çoğalıyor?

İstanbul’da lokasyonuyla değer kazanan bölgelerin arasına son dönemde Bahçekent katıldı. Şimdiden 20 ayrı konut projesinin yükseldiği bölge, Bahçeşehir’in hemen yanında, Hadımköy ve 3. Havalimanı’na da çok yakın. 2019’da gelecek metro, ilçede fiyatların da kısa sürede artmasına neden oldu. Bölgede 2+1 dairelerde minimum satış fiyatı 360.000 TL

Emlak Konut GYO işbirliğiyle başlatılan ve Ekim sonuna kadar, yüzde 5 peşinatlı, taksitlerin 2019’da başlayacağı özel kampanyanın yürütüldüğü projeler arasında Tual Bahçekent , Semt Bahçekent , Avrupark Bahçekent gibi projelerle öne çıkan Bahçekent, hem kampanyaların gücü, hem de bölgenin özel lokasyonu nedeniyle son dönemlerde konut piyasasında yükselen bir bölge. TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun’a göre bölge, önümüzdeki 2 yıl içinde de İstanbul’un gözbebeği olacak. Bahçekent’in konumuna dikkat çeken Erilkun, bölgedeki emlak piyasasını Emlakjet ’e anlattı.

2019’da Bahçeşehir’e uzanacak metro ile değerleniyor

Erilkun, Bahçeşehir’in hemen yanında bulunan ve bir ucuyla Hadımköy’e 5 dakikalık bir mesafede bulunan Bahçekent ’in Arnavutköy’deki yeni havaalanına da 10 dakika mesafede yer aldığını hatırlattı. Erilkun, “Bölgede inşa edilen 145 dönüm büyüklüğünde Avrupa’nın en büyük doğal parkı olan Hayat Park da Bahçekent’teki projelerin yer aldığı ana bulvarın hemen arkasında yer alacak. 2019 yılında Bahçeşehir’e uzanacak olan metro hattıyla bölgenin trafik problemi de bypass edilmiş olacak. Bu nedenle Bahçekent’te şimdiden 20 ayrı konut projesi yükseliyor” diye konuştu.

Yeni projeler neden Bahçekent’te çoğalıyor?

‘İstanbul’da satılık fiyatların en çok arttığı 5. bölge’

Bahçekent’teki fiyatların bölgenin gördüğü talepten ötürü bir hayli yükseldiğine işaret eden Erilkun, “Öyle ki Bahçekent İstanbul’da satılık fiyatlarının en çok arttığı beşinci bölge oldu. Projesine göre değişen fiyatlarda 2+1 dairelerde minimum satış fiyatı 360.000 TL’den başlıyor. Kiralık daireler 2+1 daireler için ortalama 1.000 TL, 3+1 daireler için 1.150 TL” dedi.

Asıl prim 1 yıl içinde bekleniyor

Bahçekent’te asıl primin inşa halindeki projelerin teslimi ile önümüzdeki 1 yıl içinde gerçekleşeceğini kaydeden Erilkun, şöyle devam etti: “Zira Bahçekent girişinde yer alan Avrupark, 125.000 metrekare inşaat alanına sahip Semt İstanbul, 2018 başında teslim edilmesi planlanan Nlive Bahçeşehir ve Strada Bahçeşehir başta olmak üzere projelerin 2018’in ortasına kadar teslimi sürecinde Hayat Park, havalimanı gibi yatırımlar da şekillenecek ve bölge en az % 50 daha değer kazanarak İstanbul’un istisnasız en gözde lokasyonu halini alacaktır.”

Semt Bahçekent, bölgede makul fiyatlarla dikkat çekti

Bahçekent’te ‘Şimdi al, taksitleri 2019’da öde’ kampanyasını yürüten projelere arasında bakıldığında en uygun 1+1 daireler ise 237 bin TL’den başlayan Semt Bahçekent. Sur Yapı tarafından Emlak Konut GYO işbirliği ile bölgede başlatılan projenin ilk etabında 669 daire ve 26 ticari alan var. 145 dönümlük ‘Hayat Parkı’na da komşu projede daire büyüklükleri de 67 ile 222 metrekare arasında değişiyor.

Emlakjet Haber - Nihal Yuvacan

0 Takipçi