Türkiye'nin En Büyük 3. Köprüsünün Temeli Atıldı

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük 3. köprüsü olacak olan Nissibi Köprüsü'nün temeli atıldı. Adıyaman - Kahta - Siverek - Diyarbakır karayolunu birbirine bağlayacak Türkiye'nin 3'üncü büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü'nün temeli atıldı. Gülsan Şirketler Grubu tarafından inşa edilen ve 40 milyon liraya mal olacak köprünün Ocak 2014'te bitirilmesi hedefleniyor.

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük 3. köprüsü olacak olan Nissibi Köprüsü'nün temeli atıldı. Adıyaman - Kahta - Siverek - Diyarbakır karayolunu birbirine bağlayacak Türkiye'nin 3'üncü büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü'nün temeli atıldı. Gülsan Şirketler Grubu tarafından inşa edilen ve 40 milyon liraya mal olacak köprünün Ocak 2014'te bitirilmesi hedefleniyor. Adıyaman, Türkiye'de ilk kez kullanılan farklı bir yöntemle yapılacak bir köprüye sahip olacak. Yatık kablo sistemi ile yapılacak olan köprü, Adıyaman -Kahta-Siverek-Diyarbakır karayolunu birbirine bağlayacak ve Türkiye'nin 3. büyük asma köprüsü özelliğine sahip olacak. Yatık kablo sistemi; uluslararası literatürde “Cable Stayed” olarak adlandırılan ve Türkçe'ye “Eğik Askılı Gergili Köprü” olarak çevrilen, tıpkı İstanbul Boğaziçi’ndeki asma köprüler gibi büyük açıklıkların aşılması için oluşturulacak şekilde tasarlanıyor.  Her iki yönde ikişer şerit olmak üzere toplam dört karayolu şeridini taşıyacak olan Nissibi Köprüsü'nün baraj gölü üzerindeki orta açıklığı 400 metre, köprünün her iki yakadaki pilonları 96 metre yükseklikte ve  köprünün toplam boyu 610 metre olarak tasarlandı. Köprünün temel atma törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Atatürk Barajı Adıyaman'ı, Diyarbakır'ı, Urfa'yı birbirinden ayırdı. Feribotla geçmeye çalıştık yıllarca. Artık hasret bitiyor, köprüyü yapıyoruz. Ama öyle bir köprü yapıyoruz ki bu köprü Türkiye'de bir ilk olacak. Burada yatık kablolu köprü yapıyoruz. Mühendisliğin son harikasını 3. Boğaz Köprüsü'nden önce burada, Nissibi'de gerçekleştiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

EmlakJet Haber

Adıyaman, Türkiye\'de ilk kez kullanılan farklı bir yöntemle yapılacak bir köprüye sahip olacak. Yatık kablo sistemi ile yapılacak olan köprü Adıyaman -Kahta-Siverek-Diyarbakır karayolunu birbirine bağlayacak Türkiye\'nin 3\'üncü büyük asma köprüsü özelliğine sahip olacak.

Türkiye'nin En Büyük 3. Köprüsünün Temeli Atıldı

Gülsan Şirketler Grubu tarafından inşa edilen ve 40 milyon Türk Lirasına mal olacak köprünün Ocak 2014\'te bitirilmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin En Büyük 3. Köprüsünün Temeli Atıldı_1

Nissibi Köprüsü\'nün projesi haritası ise yukarıda göründüğü gibidir.

Türkiye'nin En Büyük 3. Köprüsünün Temeli Atıldı_2

Tamamlandığında Türkiye\'nin en büyük 3. köprü olacak olan Nissibi Köprüsü\'nün temeli atıldı. Adıyaman - Kahta - Siverek - Diyarbakır karayolunu birbirine bağlayacak Türkiye\'nin 3\'üncü büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü\'nün temeli atıldı.

Türkiye'nin En Büyük 3. Köprüsünün Temeli Atıldı_3

Çalışmalar Köprüde hızlı bir biçimde devam ediyor.

Türkiye'nin En Büyük 3. Köprüsünün Temeli Atıldı_4

Yatık kablo sistemi; uluslararası literatürde “Cable Stayed” olarak adlandırılan ve Türkçe\'ye “Eğik Askılı Gergili Köprü” olarak çevrilen, tıpkı İstanbul Boğaziçi’ndeki Asma Köprüler gibi büyük açıklıkların aşılmasında kullanılan çok modern ve çağdaş bir köprü tipidir.

Türkiye'nin En Büyük 3. Köprüsünün Temeli Atıldı_5

Türkiye'nin En Büyük 3. Köprüsünün Temeli Atıldı_6

Her iki yönde ikişer şerit olmak üzere toplam dört karayolu şeridini taşıyacak olan Nissibi Köprüsünün baraj gölü üzerindeki orta açıklığı 400,00m, köprünün her iki yakadaki pilonları 96,00m yükseklikte ve köprünün toplam boyu 610,00m\'dir. Köprünün temel atma törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katılarak, açılış kürsüsünden bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye'nin En Büyük 3. Köprüsünün Temeli Atıldı_7

Bakan Yıldırım, \"Atatürk Barajı Adıyaman\'ı, Diyarbakır\'ı Urfa\'yı birbirinden ayırdı. Feribotla geçmeye çalıştık yıllarca. Artık hasret bitiyor, köprüyü yapıyoruz. Ama öyle bir köprü yapıyoruz ki bu köprü Türkiye\'de bir ilk olacak.

Türkiye'nin En Büyük 3. Köprüsünün Temeli Atıldı_8
0 Takipçi