Başkanlık Konutu Türk Mimarisiyle Yapılacak!

Çankaya'da bulunan TBMM Başkanlık Konutu yıkılarak yerine Türk mimarisine uygun yeni bir bina yapılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi, mevcut binanın ekonomik ömrünü tamamladığını belirterek, tadilatla eksikliklerinin giderilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Hangi yılda yapıldığı belli olmayan binanın oturulacak durumda bulunmadığını dile getiren Çiftçi, ''Yapılan incelemenin ardından tadilat yerine yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi. Yeni bina Türk mimarisine uygun olarak inşa edilecek. İhalesi 12 Temmuz 2012 tarihinde yapılacak. Yeni konut, 23 Nisan 2013 yılında hizmete girecek. Yeni bina TBMM'ye yakışır olacak. TBMM Başkanı, yabancı konuklarını burada ağırlayabilecek'' dedi.

Geçmişten Geleceğe Türk Mimarisi...

TBMM Başkanlık Konutu'nun mimari tanıtım projesinde, ''TBMM'nin duvarında 'Hakimiyet Milletindir' anlamında 'Egemenlik Ulusundur' yazar. Millet yahut ulus da Türk milleti'dir. Bu nedenle TBMM Başkanlık Konutu Projesi'nin teması, Türk mimarisidir. Cephelerde ve ana mahallerde kullanılan tezyinatlar, geniş saçaklar, cumbalar bu temayı oluşturan ana unsurlardır. Geçmişten geleceğe haber veren çağın tanığı bir bina hedeflenmiştir'' ifadelerine yer verildi. TBMM Başkanlık Konutu, 1. bodrum kat, 2. bodrum kat, zemin kat ve üst kat olmak üzere 4 kattan oluşacak. Giriş holünden dairesel çift merdivenle üst kata ulaşılacak. Birinci katta özel alanlar yer alacak. Meclis Başkanı'nın çalışma odası da bu katta bulunacak. Başkanlık Konutu'nun duvarlarında süslemelere de yer verilecek. Giriş holündeki süslemede, Kaşgarlı Mahmut'un "Divanü Lugati't Türk" kitabının içinde yer alan dünya haritası ile Matrakçı Nasuh'un eserine yer verilecek.

EmlakJet Haber

Çankaya\'da bulunan TBMM Başkanlık Konutu yıkılarak yerine Türk mimarisine uygun yeni bir bina yapılacak.

Başkanlık Konutu Türk Mimarisiyle Yapılacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi, mevcut binanın ekonomik ömrünü tamamladığını belirterek, tadilatla eksikliklerinin giderilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Hangi yılda yapıldığı belli olmayan binanın oturulacak durumda bulunmadığını dile getiren Çiftçi, \'\'Yapılan incelemenin ardından tadilat yerine yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi. Yeni bina Türk mimarisine uygun olarak inşa edilecek. İhalesi 12 Temmuz 2012 tarihinde yapılacak. Yeni konut, 23 Nisan 2013 yılında hizmete girecek.\" dedi.

Başkanlık Konutu Türk Mimarisiyle Yapılacak!_1

TBMM Başkanlık Konutu\'nun mimari tanıtım projesinde, \'\'TBMM\'nin duvarında \'Hakimiyet Milletindir\' anlamında \'Egemenlik Ulusundur\' yazar. Millet yahut ulus da Türk milleti\'dir. Bu nedenle TBMM Başkanlık Konutu Projesi\'nin teması, Türk mimarisidir. Cephelerde ve ana mahallerde kullanılan tezyinatlar, geniş saçaklar, cumbalar bu temayı oluşturan ana unsurlardır. Geçmişten geleceğe haber veren çağın tanığı bir bina hedeflenmiştir\'\' ifadelerine yer verildi.

Başkanlık Konutu Türk Mimarisiyle Yapılacak!_2

TBMM Başkanlık Konutu, 1. bodrum kat, 2. bodrum kat, zemin kat ve üst kat olmak üzere 4 kattan oluşacak. Giriş holünden dairesel çift merdivenle üst kata ulaşılacak. Birinci katta özel alanlar yer alacak. Meclis Başkanı\'nın çalışma odası da bu katta bulunacak. Başkanlık Konutu\'nun duvarlarında süslemelere de yer verilecek. Giriş holündeki süslemede, Kaşgarlı Mahmut\'un \"Divanü Lugati\'t Türk\" kitabının içinde yer alan dünya haritası ile Matrakçı Nasuh\'un eserine yer verilecek.

Başkanlık Konutu Türk Mimarisiyle Yapılacak!_3
0 Takipçi