İzmir’de 43 hektarlık dönüşüm fiyatları 3’e katlıyor

43 milyon metrekarelik kentsel dönüşümün söz konusu olduğu İzmir, dönüşüm bölgelerinde fiyatlarda 3 katına kadar artış görülüyor. Bayraklı-Salhane Turan ofis-rezidans-otel; Bornova-Yeşilova bölgesinde ise lüks konut projeleri ile doluyor

İzmir’de geniş çaplı ve ölçekte yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi veren EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, İzmir’de 43 milyon metrekarelik yani 43 hektarlık bir dönüşüm alanı bulunduğunu, kentsel dönüşümle kısa vadede Bayraklı, Bornova ve Karşıyaka’da ciddi değişimlerin yaşanacağını açıkladı.

Özellikle Bayraklı-Salhane-Turan aksı ile İzmir-Ankara karayolu üzerindeki yatırımların hız kazanacağını kaydeden Akkaya, “İzmir’in yeni kent merkezi olarak bilinen Bayraklı-Salhane Turan bölgesinde ofis-rezidans-otel nitelikli karma projeler, Bornova-Yeşilova bölgesinde ise daha çok lüks konut projeleri yoğunlaştı. Bayraklı ve Bornova’da eski konutlar birim metrekare fiyatı 2500 TL civarında iken, yenilenen binalarda bu fiyatlar 3500-8.000 TL/metrekare seviyelerine yükseldi. Bayraklı-Turan-Salhane bölgesindeki ofis-rezidans projelerinde metrekare birim fiyatları ise 7.000 TL/metrekare ile 12.000 TL/metrekare dolayında” diye konuştu. Akkaya, Karşıyaka’da Aksoy-Girne Caddesi bölgesinde ise genel olarak parsel bazında yenilemelerle konut fiyatlarında % 70-100 arasında artışların olduğunu kaydetti.

İzmir’de 43 hektarlık dönüşüm fiyatları 3’e katlıyor

Aktepe ve Limontepe’de 16 bin konut üretilecek

Karabağlar ve Buca ilçelerinin dönüşüm alanı olarak ilan edilmesine karşın proje süreçlerinde çeşitli nedenlerle aksamalarla sürecin yavaş işlediğini belirten Akkaya, riskli alan olarak ilan edilen Kadifekale ve Yeşildere bölgesinde ise tahliye süreçlerinin hızla sürdüğünü, bölgede ikamet eden halkın yaklaşık 15 km. uzaklıktaki Limontepe-Uzundere bölgesine taşındığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilk etapta havalimanından yeni fuar alanına uzanan aksta bulunan Limontepe, Aktepe, Emrez bölgelerinde kentsel dönüşümü başlatmayı uygun gördüğünü kaydeden Akkaya, bu bölgelerde öncelikli hedefin Aktepe’de 12-13 bin, Limontepe’de ise 3 bin konut üretmek olduğunu dile getirdi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi