Mutfağınıza Düzen Getirecek 10 Pratik Bilgi

Düzenli mutfaklar için gereken pratik bilgileri sizin için bir araya getirdik.

İster büyük olsun ister küçük, her mutfak dağınıklık için çok uygundur. Arkamızı döndüğümüz an dağılmıştır mutfak. Tam bir kaos ortamıdır. Bir tarafta soğan ve patatesi saklamaya çalışırken bir taraftan hiçbir yere sığamayan tencereleri idare etmeye çalışırız. Bir sürü farklı parçanın bir araya geldiği, pişen yemeklerle kokuların ve lezzetlerin kaynaştığı bu yeri düzenli tutacak bazı bilgilere ihtiyacımız var. Çünkü mutfak bir evin en önemli yeri. Sizin için bir araya getirdiğimiz bu bilgilerle mutfağınız artık eskisinden daha düzenli olacak. Siz en güzel yemeklerin piştiği o evi hayal edin, Emlakjet tak diye bulsun.

Nereye koysan sorun çıkaran tencere ve tava kapaklarını, duvara veya dolaba tutturacağınız eski dergi, gazete tutacaklarına koyabilirsiniz.

Mutfağınıza Düzen Getirecek 10 Pratik Bilgi

Mutfak dolaplarınızın kapak içleri atıl bir şekilde durmasın. Buraya monte edeceğiniz bir dosya tutacağı artık fırın kağıtlarınız, streç filmleriniz, buzdolabı poşetleriniz veya aluminyum folyolarınız için kullanışlı hale gelir.

Mutfağınıza Düzen Getirecek 10 Pratik Bilgi_1

Sebze ve meyveleri daha düzenli tutmak için kaplar kullanın. Buzdolabınızın içine bölmeler oluşturun ve düzenin tadını çıkarın.

Mutfağınıza Düzen Getirecek 10 Pratik Bilgi_2

En alttaki tavayı çıkarana kadar ne zahmetler çektik. Oysa böyle sıralı durunca istediğini almak ne kadar kolay.3

Mutfağınıza Düzen Getirecek 10 Pratik Bilgi_3

Çöp poşetlerini hizaya sokmak önemli. Bu konuda tezgah altına rulo düzeneği kurabilirsiniz.

Mutfağınıza Düzen Getirecek 10 Pratik Bilgi_4

Tezgah üstüne monte edeceğiniz askılarla birçok eşyanızı daha düzenli hale getirebilirsiniz. Ayrıca buraya en çok kullandığınız eşyaları koymanız da mutfakta daha hızlı olmanızı sağlayacaktır.

Mutfağınıza Düzen Getirecek 10 Pratik Bilgi_5

Mutfak dolaplarınızın her yerini verimli kullanmak için katlı sisteme geçin. Böylece boş kalan üst kısımları da doldurmuş olacaksınız.

Mutfağınıza Düzen Getirecek 10 Pratik Bilgi_6

Boş duvarlara raf ekleyerek alanı verimli kullanın. Böylece eşyalarınızı da daha verimli kullanabilirsiniz. Aynı şekilde bıçaklar için magnet şerit kullanmak, mutfağınızı organize eder.

Mutfağınıza Düzen Getirecek 10 Pratik Bilgi_7

Yemeklerde türlü çeşit baharat kullananlar için magnetli baharatlık kullanmak büyük bir rahatlık ve yerden tasarruf sağlıyor. Artık baharatları buzdolabınızın dış yüzeyinde tutabilirsiniz.

Mutfağınıza Düzen Getirecek 10 Pratik Bilgi_8

Çikolata, çerez, bitki çayı gibi şeyleri askılı ceplerde tutarak mutfağınızdaki düzensiz eşyalara da bir düzen getirebilirsiniz. Arada bir kolayca atıştırmak için de bahane :)

Mutfağınıza Düzen Getirecek 10 Pratik Bilgi_9
0 Takipçi