Gelecekte Evlerimizi Hangi Teknolojiler Bekliyor?

Gelecekte Evlerimizi Hangi Teknolojiler Bekliyor?

Yeni gelişmekte olan bir teknoloji olarak akıllı evler; akıllı güvenlik sistemlerinden, teknolojik aletlerin kontrolüne, hava durumu tahmininden, elektrik ve su gibi ev harcamalarının takibine kadar birçok imkanı beraberinde getiriyor. Sadece akıllı ev olarak anılmasına rağmen, bizim için içerisinde birçok yeniliği ve kolaylığı sağlayacak olan bu teknoloji, yakın zamanda hayatlarımızda kendini iyice hissettirmeye başlayacak ve hayatımızda birçok alışkanlığı değiştirecek gibi. İşte gelecekte evlerimizde karşılaşacağımız ve alışkanlıklarımızı kökten değiştirebilecek olan 5 şey!


Gelecekte Evlerimizi Hangi Teknolojiler Bekliyor?

Dijital Duvarlar

Hayal edin, evinizin duvarlarındaki resimleri cep telefonunuzdan değiştirebildiğinizi veya boyasından sıkıldığınızda tek dokunuş ile tüm evin rengini değiştirebildiğinizi… İşte gelecekte bizi bekleyen ve ev boyama alışkanlığı ortadan kaldıracak yeniliklerden bir tanesi.

Gelecekte Evlerimizi Hangi Teknolojiler Bekliyor? _1

Kubik Odalar

Yeni çocuğunuz oldu ve artık size bir oda daha lazım. Hemen hayalinizdeki evi Emlakjet’te arayıp, bulabilirdiniz. Ancak gelecekte evden taşınmak yerine, evinize ekleyebileceğiniz odalar alabilecek veya kiralayabileceksiniz. Yeni nesil mimari ve teknoloji ile donatılan bu sistemler; gelecekte evinizin büyüklüğüyle ilgili kolayca değişiklikler yapmanıza olanak sağlayacak.

Gelecekte Evlerimizi Hangi Teknolojiler Bekliyor? _2

Konuşan Evler

Aylık olarak çok fazla elektrik veya su mu harcıyorsunuz ya da evinizdeki yalıtım iyi olmadığından dolayı ev ısınmıyor mu? Siz bunların cevabını bilmiyor olsanız bile, gelecekte eviniz biliyor olacak. Çünkü yeni geliştirilen yapay zeka ile eviniz sizinle konuşabilecek ve sorunları sizinle paylaşabilecek.

Gelecekte Evlerimizi Hangi Teknolojiler Bekliyor? _3

3D Yazıcı İle Yemek

Evinizde yemek yapmak vaktinizi alıyor ise, bu teknoloji sizi oldukça sevindirecek gibi görünüyor. İlk başta astronotlar için düşünülen 3 boyutlu yazıcı ile yemek üretme fikri, yakın zamanda hayatlarımıza girebilir. Sadece materyallerin eklenerek restoran kalitesinde yemeğe dönüştüğü bu sistem, yemek yapma alışkanlığımızı tamamıyla ortadan kaldırabilir.

Gelecekte Evlerimizi Hangi Teknolojiler Bekliyor? _4

Kendini Tamir Edebilen Organik Evler

Ev yapı malzemesi içerisine eklenecek ve yapısı bozulduğunda kendi başına kireç üretebilen bakteriler sayesinde gelecekte evlerimiz kendi kendini tamir edebilecek. Bu sayede gelecekte alacağımız evler asla eskimeyecek ve bir evin yeniliğini içerisinde bulundurduğu teknoloji belirleyecek.

0 Takipçi