Ormana yakın, doğayla içiçe yaşam vadeden 13 proje!

Bugün pek çok projede yeşil peyzaj, koşu ve yürüyüş parkuru, spor alanları gibi donatılar mevcut. Peki doğayla gerçek anlamda bütünleşmiş, rafine bir yaşam için daha fazlası hangi projelerde var? Zekeriyaköy’den Kemerburgaz’a İstanbul’un akciğerleri olarak tanımlanan ormanların yer aldığı bölgelerde ve yapılaşmanın henüz boğucu bir noktaya ulaşmadığı Sancaktepe ve Bahçeşehir gibi ilçelerde yer alan bazı projeler, büyük bir orman ya da koru ile sarmalanmış, az katlı mimarisi sayesinde doğayla tam olarak içiçe. İşte İstanbul’da doğa özlemi çekenlere nefes aldıracak 13 markalı proje!

İstanbul’un trafiği, her geçen gün kirlenen havası, tek bir ağaçtan mahrum kalmış sokakları ve kaotik atmosferi sizi de bunalttıysa, 13 markalı konut projesini görmeden ev alma kararını vermeyin… İstanbul’da, bağlantı yollarıyla şehrin merkezine ulaşımın kolayca sağlanabildiği ama merkezde hüküm süren kaosa çok uzak bu 13 proje, size büyük bir şehirde yaşadığınızı dahi unutturabilir. Az katlı ve doğayla bütünleşen mimarileri, çevreye saygılı duruşları ve göz alabildiğine orman manzaralarıyla bu projeler, insanlara çoktandır özlem duydukları doğayla iç içe yaşam fırsatını yakalama şansı tanıyor.

Çevre köylerden organik besin temin etmek mümkün!

Yeşil alan ve geniş sosyal donatı alanlarına sahip olmanın çok daha ötesine geçmiş bu projeler yapılaşmanın az olduğu bölgelerde, orman ya da bir koruyla çevrili lokasyonlarda hayata geçiriliyor. Doğayla sadece hafta sonları aracınızla saatlerce yol giderek yaptığınız kaçamaklardan ziyade her gün bütünleşmenizi sağlayan bu projelerde bahçenize meyve-sebzenizi ekmek, her sabah ormanda yürüyüşe çıkmak, çevredeki köylerden en taze ve organik besinleri temin etmek mümkün.

Yüksek oksijen oranı sağlık da getiriyor, huzur da

Yeşil alanla çevrili bu projelerde oksijen oranı elbette çok daha yüksek. Diğer yandan bu sayede, negatif iyon oranı da artıyor. Sağlıklı bir yaşam için gerekli negatif iyonun bol olduğu ortamda bulunmanın insanları rahatlattığı ve sakinleştirdiği biliniyor.

% 5 peşinatla hemen taşınma ve vade farksız ödemeler var

Özellikle Zekeriyaköy, Polonezköy, Çekmeköy, Kemerburgaz ve Şile gibi İstanbul’un akciğerleri olarak tanımlanan ormanların yer aldığı bölgelerde ve yapılaşmanın henüz boğucu bir noktaya ulaşmadığı Sancaktepe ve Bahçeşehir gibi ilçelerde yer alan projeler, avantajlı ödeme koşulları da sunuyor. Projelerde 1 yıl kiracı olup denedikten sonra evi satın almaya karar verirseniz kirayı peşinata saydırma, % 5 peşinatla hemen taşınma ve faiz farkı olmadan senetli ödeme gibi avantajlı kampanyalar mevcut. Emlakjet olarak doğa dostu bu projeleri derledik...

1- Zekeriyaköy Köy, İstanbul’un 3 ormanına birden komşu

Ormana yakın, doğayla içiçe yaşam vadeden 13 proje!

Siyahkalem Mühendislik İnşaat’ın hayata geçirdiği, Zekeriyaköy Köy projesi Belgrad Ormanları’yla iç içe, Atatürk Arboretumu ve Fatih Ormanı’na ise komşu bir lokasyona sahip. Proje Kilyos sahiline, Sarıyer Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ve Hacıosman metro durağına birkaç dakikalık mesafede. Ayrıca projeden 3. Köprü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne ulaşım kolaylıkla sağlanıyor. Yani Köy ormanın içinde huzurlu bir yaşam sürerken şehrin merkezine ulaşımı da zorlaştırmıyor. Projede apartman daireleri, çift dubleksler, ikiz ve müstakil villalar yer alıyor. Bu evlere faizsiz 60 ay vadeli sahip olmak mümkün. Projede açık hava konseptli bir çarşı yer alacak, bu çarşıda mağaza, kafe, restoranlar ve sinema yer alacak. Köy’ün sosyal donatı alanları arasında geniş spor alanları, yürüyüş ve koşu parkurları, kreş ve anaokulu, çocuk oyun alanları, açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness salonu gibi bölümler yer alıyor.

2- Ormanada’nın bitki örtüsü 4 mevsim yeşil kalacak

Ormana yakın, doğayla içiçe yaşam vadeden 13 proje!_1

Şehrin içinde orman huzurunu arayanlar, Eczacıbaşı Gayrimenkul’ün Ormanada projesine yöneliyor. Zekeriyaköy’de; Belgrad Ormanları’na yakın bir noktada, Kumköy ve Uskumruköy civarında hayata geçirilen projede villalar 2, sıraevler ise 3 katlı olarak tasarlandı. 5 farklı tipte villa, 16 farklı tipte daire arasından sadece 3 tipte ve az sayıda seçeneğin kaldığı proje, bu son evler için % 5 peşinata hemen taşınma fırsatı sunuyor. 44.000 metrekare çim alan, 5.000’den fazla ağaç, 25.000 çalı türü ile proje zengin ve dört mevsim yeşil kalan bitki örtüsüne sahip. Ormanada dahilindeki 3 dönümlük tarlada organik sebze ve meyve yetiştirilebiliyor. Projenin 25 dönümlük yeşil alanı içinde yürüyüş ve bisiklet yolları, 2 tenis kortu, basketbol ve çok amaçlı spor alanları, 8 çocuk parkı ve dinlenme alanları bulunuyor. Proje sakinlerinin bir araya geldiği Adameydan’da Starbucks, Macrocenter ve tüm ev sahiplerinin üye olduğu MacFit spor merkezi yer alıyor.

3- Kasaba Ömerli, 4 ormanın ortasında yer alıyor!

Ormana yakın, doğayla içiçe yaşam vadeden 13 proje!_2

Türkiye İş Bankası ve Altınhas Holding ortaklığında kurulan İş Altınhas İnşaat’ın Çekmeköy’de, Şile-Alemdağ Yolu üzerinde geliştirdiği Kasaba Ömerli projesinin 3. etabı Alemdağ Ormanı, Polonezköy Tabiat Parkı, Avcıkoru Tabiat Parkı ve Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı’nın tam orta yerinde yükseliyor. 5 etaptan oluşacak, az katlı, nitelikli bir proje olarak tasarlanan Kasaba projesinin 3. etabında 156 konut yer alıyor. Projede birbirinden bağımsız ve farklı konut tipleri yer alıyor. 1+1 dairelerde dahi minimum 105 metrekare bahçe alanı sunulan projede 6+1’ler için bu alan 1.050 metrekareden başlıyor. Site sakinlerine tapulu olarak sunulan bahçe alanlarını, projenin gölet ve peyzaj alanları çevreliyor. Böylece Kasaba’da şehrin kaosundan uzak, dingin bir atmosfer elde ediliyor. Site sakinleri bahçelerine dilediğini ekebiliyor. Ayrıca proje çevresinde köy hayatının sürdüğü yerleşim yerlerinden organik sebze ve meyve alışverişi yapmak, yerel lezzetlere ulaşmak da mümkün. Projenin Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Taşdelen metrosuyla prim yapması bekleniyor.

4- Green Village Şile 2, çocuklara özel alanlarla öne çıkıyor

Ormana yakın, doğayla içiçe yaşam vadeden 13 proje!_3

Burçkale Yapı imzalı Şile Green Village 2 projesi bol yeşil alanla çevrili, yapılaşmanın az olduğu bir bölgede yükseliyor. Özellikle çocuklar için mini teleferikten fantastik kaleye geniş oyun alanlarının bulunduğu projede 23 bloktaki 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutlar; bahçe katı, bahçe dubleksi, teras dubleksi ve teras katı seçenekleriyle sunuluyor. Projedeki her dairenin ayrıca şömine ve barbeküsü de mevcut. 24 bin metrekare alana sahip proje Şile’nin denize hakim bir noktasında yükseliyor. TEM bağlantı yoluyla 30 dakikada merkezi noktalara erişim fırsatı sunuyor. Proje içinde açık havuz, fitness center, sauna, buhar odası, mini çiftlik, genç seyir terası, kovboy kasabası, hobi bahçeleri, balıklı gölet, çiçek bahçesi, basketbol, voleybol, mini futbol sahası, tenis kortu, ağaç evler, tırmanma duvarı, kum havuzlu oyun alanı, yaz okulu, resim atölyesi, hobi odaları gibi sosyal alanlar bulunuyor.

5- Eston Şehir Koru’nun marka yüzü Doğa Bilimci Serdar Kılıç!

Ormana yakın, doğayla içiçe yaşam vadeden 13 proje!_4

Polatyol imzası taşıyan Eston Şehir Koru , Bahçeşehir’de, 44 dönümlük arsa üzerinde yükseliyor. Villa, katlı villa, 5 katlı Koru Konakları ve 7-8 katlı Koru Evleri ile 1090 konut ve 31 ticari birimden oluşan proje 2019’un 2. yarısında tamamlanacak. Projede, Koru Konakları’na özel olarak % 5 peşinat ya da 50 ay senetli ödeme seçenekleri sunuluyor. 2+1’den 5,5+1’e değişen tiplerde dairelerin 126 metrekareden başlayan genişliklerde ve yaklaşık 5.500 TL metrekare fiyatıyla sunulduğu projede bahçeli evlerin fiyatı 900.000 TL ile 1 milyon 500 bin TL aralığında değişiyor. Projenin marka yüzü Doğa Bilimci, Eğitmen ve Motivasyon Konuşmacısı Serdar Kılıç olmuştu. Kılıç projenin insanların kırsala, doğaya dönüşü için başlangıç niteliğinde bir proje olduğunu ifade etmişti. Geniş meydanları, koruları, açık hava sineması, amfi tiyatrosu, meyve bahçeleri, göleti, özel evcil hayvan parkı gibi imkanlara sahip proje TEM üzerindeki konumu ve metro ile hızlı trene yakınlığıyla da dikkat çekiyor.

6- Merkezine 160 yıllık meşe ağacını alan proje: Tepe Aura

Ormana yakın, doğayla içiçe yaşam vadeden 13 proje!_5

Tepe İnşaat’ın Çekmeköy-Ömerli’de, 160 yıllık dev bir meşe ağacının çevresinde projelendirerek hayata geçirdiği Tepe Aura , Avcıkoru Tabiat Parkı’nın yanı başında yükseliyor. Tüm evlerin 3’er katlı ve boyu meşe ağacını geçmeyecek şekilde tasarlandığı projede hiçbir yapı bir diğerinin manzarasını kesmiyor. Orman manzarasına sahip proje aynı zamanda LEED Gold adayı. Türkiye’nin bina tamamlama sigortasıyla güvence altına alınan ilk projesi olmasıyla da gündeme gelen projede 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tipleri bahçeli, teraslı ve dubleks seçenekleriyle sunuluyor. Projenin mimarisinde Paradigma Architects imzası bulunurken, firmanın mimarları projenin peyzajı ile doğayı, yapısındaki endüstriyel malzemelerle ise kentselliği temsil ettiğini ifade ediyor. Ayrıca projeden ev sahibi olanlar, bu evler için özel olarak tasarlanan 3 farklı hazır dekorasyon paketinden birini seçerek taşınma işini iyice hızlandırabiliyor.

7- Merkez Zekeriyaköy’de bahçenize meyve-sebze ekmek mümkün!

Ormana yakın, doğayla içiçe yaşam vadeden 13 proje!_6

Ortadoğu Grup projesi Merkez Zekeriyaköy Belgrad Ormanları’nın yanı başında yükseliyor. 106 konuttan oluşan projede 50 adet 2+1 çatı ve 50 adet 3+1 bahçe dubleksi ve 6 5+1 tripleks ikiz villa bulunuyor. Hemen teslim proje Kilyos’a 5 dakika, Zekeriyaköy çarşısına ise 700 metre mesafede olmasıyla öne çıkıyor. % 83’ü açık ve yeşil alandan oluşan projede konutların % 52’si bahçeli. Merkez Zekeriyaköy özellikle kendi bahçesine sahip olmak, meyve-sebze yetiştirmek isteyenler için ideal bir proje. Projenin arazisinin eğimli yapısı sayesinde hiçbir bina, bir diğerinin önünü kapatmıyor. Böylece hem orman manzarası kesilmiyor hem de güneş ışığından olabildiğince faydalanılabiliyor. Merkez Zekeriyaköy Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli ve Hacıosman-Taksim metrosuna da kolay ulaşım imkanına sahip bir noktada yükseliyor.

8- Belgrad Life Villa, orman içinde modern mimarisiyle farklılaşıyor

Ormana yakın, doğayla içiçe yaşam vadeden 13 proje!_7

Fatih ve Belgrad ormanlarının arasında, Kemerburgaz’da, Sevgililer Ormanı’na da yakın bir konuma sahip Belgrad Life Villa , İstanbul’da yeşillikler arasında huzurlu bir yaşam alanı vadediyor. Metal Yapı Konut tarafından geliştirilen projede genişlikleri 150 ile 285 metrekare aralığında değişen 2+1’den 5+1’e konut seçenekleri, villa tipinde sunuluyor. 1. Köprü’nün 35, 3. Köprü’nün 28, 3. Köprü’nün 25 kilometre mesafede olduğu proje çevresinde kaliteli öğrenim kurumları ve popüler restoranlar yer alıyor. Modern mimariye sahip projenin mimarisinde Kerem Piker KPM Mimarlık Ofisi imzası bulunurken, yeşil bina özellikleriyle LEED sertifikasını da alması bekleniyor. 10.000 metrekare araziye sahip projede sosyal aktivite alanları ve açık havuzlar yer alıyor.

9- Freegarden Polonezköy doğaya komşu değil, doğanın içinde

Ormana yakın, doğayla içiçe yaşam vadeden 13 proje!_8

HE Gayrimenkul’ün hayata geçirdiği Freegarden Polonezköy projesi 9.300 metrekarelik arsa üzerinde, Polonezköy’de, doğal bir taşra atmosferinde yaşamı olanaklı kılıyor. Doğanın yanı başında değil bizzat içinde yükselen, ormanla çevrili projede 22 adet ikiz ve üçüz villalar sunuluyor. Dubleks bu villaların genişlikleri 290 ile 295 metrekare arasında değişirken oda sayısını ev sahipleri belirleyebiliyor. Kavacık’ın yanı başındaki projenin en önemli özelliklerinden biri, Mürekkep Tasarım Atölyesi’nin imza attığı arazi kotunu kullanarak doğanın içinde kaybolan ve ormanla bütünleşen mimari yapısı. Freegarden özellikle ormanın içinde ve huzurlu bir ev arayışında olanlara uygun bir proje.

10- Ormantepe, Çekmeköy’ün en yeşil projelerinden

Ormana yakın, doğayla içiçe yaşam vadeden 13 proje!_9

Nef’in Çekmeköy’de hayata geçireceği 3 aşamalı kapsamlı projesinin 2. ayağı Nef Çekmeköy Ormantepe az katlı mimarisi ve yüksek tavanlı, balkonlu daireleriyle öne çıkıyor. Çekmeköy’de yoğun yapılaşmanın olmadığı, bol bol yeşilliğin bulunduğu bir bölgede yükselen projede genişlikleri 66 ile 209 metrekare aralığında değişen, teraslı ve bahçeli alternatifleri de bulunan 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler 330.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Proje, 2020’de faaliyete geçmesi beklenen Çekmeköy metro durağına yakın bir noktada hayata geçiriliyor. Nef’in Çekmeköy’deki projeleri tamamlandığında burada 180 bin metrekareye yayılan, bol yeşil alanlı, 1.500 konutluk dev bir yaşam merkezi meydana gelmiş olacak.

11- Orman manzaralı Çamlıyaka Konakları’nda ön talep toplanıyor

Ormana yakın, doğayla içiçe yaşam vadeden 13 proje!_10

Sultançiftliği Taşlıtepe Devlet Ormanı ve Çekmeköy’ün ormanlık arazilerinin ortasında hayata geçirilen, orman manzaralı konutlar sunan Çamlıyaka Konakları , Ege Yapı güvencesiyle hayata geçiriliyor. 12 blokta 66 adet bahçeli ve teraslı konutlardan oluşacak projenin arsa genişliği 19.046 metrekare. Ticari ve sosyal alanlara da sahip olacak projede daire genişlikleri 170 ile 322 metrekare aralığında tasarlandı. Projede yüzme havuz ve fitness merkezi gibi donatılar yer alacak. Ege Yapı şu anda bu proje için ön talep topluyor.

12- Doğaya saygılı proje: Gülnar Koru Evleri

Ormana yakın, doğayla içiçe yaşam vadeden 13 proje!_11

Deneyim İnşaat’ın İstanbul Zekeriyaköy’de, Sarıyer Kumköy Ayrımı-Bahçeköy Yolu’nda neredeyse Belgrad Ormanları’nın içinde geliştirdiği projesi Gülnar Koru Evleri hem doğayla bütünleşen, hem de ona saygılı bir yaşam vadediyor. Projede 4 müstakil ve 14 ikiz villa bulunuyor. İkiz villalardan ikisi 5+1, tripleks ve 296 ile 340 metrekare genişliklerinde iken kalan 14 ikiz villa 4+1, dubleks ve 183 metrekare genişliğinde. Müstakil villalar ise 6+2 ve 340 metrekare. Proje, alçak ve orta katlı müstakil ev ve konutlara yönelik LEED for Home sertifikasını Türkiye’de Platinum seviyede alan ilk proje. Projenin inşaat dahil her aşamasında doğayla bütünleşmesine özellikle dikkat edildi.

13- Doğal yaşamı 1 sene deneyimleme fırsatı Aydos Country’de

Ormana yakın, doğayla içiçe yaşam vadeden 13 proje!_12

Sinpaş GYO’nun 3.600 hektarlık Aydos Ormanı’na 1 dakikalık yürüme mesafesinde hayata geçirdiği projesi Aydos Country , deniz ve orman manzaralı daireleriyle zinde ve sağlıklı bir yaşam için uygun bir proje olarak öne çıkıyor. Sağlıklı bir yaşam için gerekli negatif iyonların Aydos Ormanı’nda 150 kat daha fazla olduğu biliniyor. Ortamda yer alan oksijen molekülünün elektron almış hali olan negatif iyonun bol olduğu bir ortamlar insanlara rahatlık hissi veriyor. Projede 1+1’den 4+1’e daireler, 1 yıl kirada oturup daha sonra satın alma imkanıyla sunuluyor. Hem de 1 yıl boyunca ödenen kira, peşinata sayılıyor. Ataşehir’e 10 dakika mesafedeki proje, bölgeye gelecek 2 ayrı metro hattı, hızlı ray sistemi ve Sultanbeyli gişeleriyle otoyol bağlantısı sayesinde prim yapacak.


Emlakjet Haber - Gizem İncegül





0 Takipçi