2022 Emlak Vergisi Ödeme Tarihleri Ne Zaman?

Türkiye sınırlarında bulunan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Yeni yılla beraber emlak vergisi ödeyecek kişiler ödeme tarihlerini merak ediyor. İşte emlak vergisi ödeme tarihleri...

Türkiye sınırları içinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunan süre devam ediyor. Gayrimenkulün elden çıkarıldığı yıla kadar emlak vergisi ödemesi yapılıyor. 

Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku olduğu aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi, dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi, muafiyetin sukut ettiği tarihi takip eden bütçe yılının ardından başlıyor.

2022 Emlak Vergisi Hesaplaması Nasıl Yapılır? 

2022 senesine ait söz konusu değerler, bu sene için tespit edilen yeniden değerleme oranının (yüzde 36,20) yarısı olan yüzde 18,10 kadar çıkartıldı. Böylece, Türkiye sınırları içerisinde bulunan mesken nitelikli taşınmazlardan bina vergi değeri 6 milyon 173 bin liranın üzerinde olanlar değerli konut vergisine tabi olacak. 

2022 Emlak Vergisi Fiyatları Ne Oldu?

2022 senesi emlak vergisi oranları kapsamında  esas mesken nitelikli taşınmaz değerlerinin alt ve üst sınırları 6 milyon 173 bin lira ile 9 milyon 260 bin lira arasında olanların (bu tutar dahil) 6 milyon 173 bin lirayı aşan kısmı için binde 3 oldu.

2022'de Emlak Vergisi Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak? 

1986'da hayata geçirilen emlak vergisi her sene tek seferde ya da iki taksit olarak ödenebiliyor. GİB tarafından yayınlanan vergi takvimine göre, emlak vergisi ödemeleri Mart ve Kasım aylarında gerçekleşiyor.

0 Takipçi