Çin'den Krizdeki Emlak Sektörüne Finansman Çağrısı

Çinli mali otoriteler politika yapıcıların emlak krizini çözüme ulaştırmak ve ekonomik büyümeyi desteklemek amacıyla bankalardan inşaat firmalarına verilen kredilerde istikrar sağlanmasını istedi.

Çin'de mali otoriteler, politika yapıcıların emlak krizini tersine çevirmek ve ekonomik büyümeyi desteklemek çabaları kapsamında bankalardan müteahhitlere ve inşaat firmalarına verilen kredileri istikrara kavuşturmalarını istedi.

Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) internet sitesinde ticari bankalarla Pazartesi günü yapılan toplantının ardından yayımlanan açıklamaya göre, yetkililer mevcut gayrimenkul geliştirme kredilerinin makul seviyede uzatılmasını destekliyor. Toplantı, merkez bankası ve bankacılık otoritesi tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Otoriteler, ev satın almak isteyenlerin konut kredileri için "makul" taleplerinin karşılanacağını tekrarladı. Yapılan açıklamada gayrimenkul geliştirmede özel sektörün tahvil satmasına yardımcı olmak için finansman programının iyi kullanılması gerektiğini belirtildi.

Konut projelerinin tesliminin sağlanması amaçlanıyor

Öte yandan konut projelerinin teslimini sağlamayı amaçlayan özel krediler için yasal koruma ve düzenleyici politika desteğinin piyasanın istikrarlı ve sağlıklı gelişimini desteklemek için geliştirileceği vurgulandı.

Çağrı, Çin'in ekonomik büyümesini aşağı çeken ve yerel yönetim gelirlerini baltalayan emlak piyasasında bir yıldan uzun süredir süregelen düşüşü durdurmak için hükümet tarafından alınan bir dizi önlemin sonuncusu olarak öne çıkıyor.

Pazartesi günkü toplantıdaki ayrıntılar, zor durumdaki sektöre yardımcı olmak için yetkililerin bu ayın başlarında uygulamaya koyduğu 16 maddelik bir paketle benzerlikler taşıyor.

Pazartesi günkü toplantıda, PBOC ve Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu, bankaları, Merkez Bankası’nın finansmanının etkili yatırımı yönlendirmesine yardımcı olmak için orta ve uzun vadeli kredileri genişletmeye çağırdı. Yetkililer imalatçılardan ve hizmet sağlayıcılardan gelen kredi talebinin, ekipman iyileştirme için özel kredi programı yoluyla desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

0 Takipçi