Emlak Konut 2018 Yılı Değerlendirmesi

Gayrimenkul sektörünün ekonomik sıkıntılara rağmen başarılı bir yükseliş gösterdiğini ifade eden Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, ‘’Konut satışları 2019 yılında da rekor kırar’’ dedi.

Gayrimenkul sektörü ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, ‘’Türkiye’deki konut satışları 2019 yılı içerisinde de rekor kırar’’ şeklinde konuştu. Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, Çanakkale Köprüsü, İstanbul Havalimanı, Avrasya Tüneli, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kanal İstanbul gibi mega projelerin art arda hayata geçirildiği Türkiye geleceğe emin adımlarla ilerlerken Emlak Konut, 250 bin bağımsız bölüm inşa çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Emlak Konut’un 65 yıldır planlı ve kaliteli bir şehircilik anlayışı ile hareket ettiğini dile getiren Gedikli, ‘’Bugüne kadar tamamladığımız ve inşaat çalışmalarına devam ettiğimiz 132 bin 507 bağımsız bölüm, 48 okul, 1320 derslik, 10 kreş, 10 sağlık tesisi, 30 camii bu çabamızı destekler nitelikte projelerdir" dedi.

Emlak Konut Projeleri Hızla Devam Edecek

Gayrimenkul sektörünün ekonomik şartlara uyum sağlama konusunda da başarılı bir tablo çizdiğini dile getiren Gedikli, ‘’ Artan girdi maliyetleri yerli üretim malzemelere yönlendirdi. Kalite standartlarından ödün verilmeden mahal listeleri yeniden düzenlendi. İnşa fizibilite çalışmaları ve değişen talep ve ekonomik koşullarına göre şekillenen inşaat sektörü hızlı önlemler almaya devam ediyor’’ dedi. ‘’Emlak Konut projeleri hızla devam edecek’’ açıklamasında bulunan Gedikli, "Ocak-Kasım döneminde gerçekleşen toplam satış sektörün dinamik yapısını destekler nitelikte olup 1 milyon 238 bin 553 adete ulaşmıştır. Ekonomik olarak alınan önlem ve teşviklerin de etkisiyle 2018 yılında toplam satış rakamının 1 milyon 300 bin rakamının üstünde gerçekleşmesi bekleniyor" şeklinde konuştu.

Havalimanın Yanı Başında Bir Yaşam: Arnavutköy Yerleşim Projesi

2019 yılında İstanbul Havalimanı’na komşu bir proje hayata geçireceklerini dile getiren Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, "Türk Hava Yolları ile birlikte projelendireceğimiz, İstanbul Havalimanı'na da katkı sağlayacak 360 hektar alan üzerinde gerçekleştireceğimiz Arnavutköy Yerleşim Projesi için oldukça heyecanlıyız. Bu proje şehircilik anlayışıyla çevresinin gelişimine de büyük katkı sağlayacak. Projenin ihalesinin 2019 Şubat ayında yapılması planlanıyor. İlk etapta 7 bin konut hayata geçirilecek" açıklamasını yaptı.

0 Takipçi