Emlakta Ucuz Dönem Bitecek

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, İnşaat maliyetlerindeki artışların konut fiyatlarını da etkileyeceğini açıkladı.,

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas emlak fiyatlarının artacağı yönünde ilginç açıklamalarda bulundu.  Bu yıl inşaat maliyetlerinin ciddi oranda arttığını belirten Elmas, “Şimdiye kadar  çimento yüzde 50, demir çelik yüzde 20 zamlandı. Biz bu artışları maliyetlere yansıtmadık ancak eninde sonunda olacaktır”  dedi.

1.5 ay önce 950 Lira olan demir fiyatlarının bugün 1280 Lira olduğunu dile getiren Elmas,  beton fiyatlarının da arttığını belirterek 1 yıldır 62 Lira civarında seyreden fiyatların 70 Lira ve nisan ayında 67 Lira olan çimento fiyatlarının şu an 105 Lira dolaylarına çıktığını belirtti.

Şu anda Çamlıca eteklerinde Exen İstanbul adlı konut projesini hayata geçiren Sur Yapı Ekim ayından bu yana bu projede 150 civarında daire satışı gerçekleştiğini belirterek, “ Metrekare fiyatı 5 bin Lira ile 5500 Lira civarında olan projenin kule kısmındaki Loft daireler tükendi. 2011 yılında Adatepe ve Exen projelerini sürdürmeye devam edeceğiz. Ayrıca Kağıthane projesini de hayata geçireceğiz” dedi. Suryapı, ayrıca Çekmeköy’de 400 konut ve bir alışveriş merkezinden oluşan projesine de Nisan ayında başlayacak.

0 Takipçi