Eskişehir Karapınar’a 6 Kat İmar İzni Çıktı

Eskişehir’in Karapınar ilçesine 6 kat imar izni verildi. Odunpazarı Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen tasarı, Koruma Bölge Kurulu’na geçti.

Eskişehir Karapınar ilçesine 6 kat imar izni kuruldan geçerek kabul edildi. Eskişehir Karapınar 2'nci Etap İmar Planı Revizyonları, Eskişehir Odunpazarı Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildikten sonra, Koruma Bölge Kurulu’ndan geçti. Karar Gazetesi'nde yer verilen habere göre, söz konusu karar kapsamında bölgede ayrık nizam 5 ve 6 kat yapılaşma mümkün olacak. Karapınar, Alanönü, Huzur, Erenköy mahalleleri sınırlarında Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2’nci Etap 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonuna ilişkin imar komisyonu raporu Odunpazarı Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Konu meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

İmar planı revizyonu vatandaşların yüzünü güldürecek

Bölgede yer alan tescilli taşınmazların bulunduğu alanlara ilişkin kısımlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda görüşüldü. İnceleme raporunda işlem dosyası, imar planı paftaları ve fotoğrafları incelendi ve yapılan görüşmeler sonucunda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu değişikliklerinin uygun olduğu kararlaştırıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “On binlerce insanımız için yerinde bir karar oldu. TOKİ büyük bir inatla buradaki dönüşümü vatandaşlarımızın lehine olacak şekilde gerçekleştirmemek için direniyordu. Yıllardır bu konuda TOKİ’ye birçok kez talepte bulunduk, buradaki yetkiyi teslim etmelerini istedik. Sonunda geç olmakla birlikte yetkiyi alarak bölgedeki vatandaşlarımızın lehine bir proje hazırladık. Bu konuda emeği geçen tüm personelimize ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu önemli kararı umutla bekleyen tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

0 Takipçi