Ev Almak İsteyen Vatandaşlara Müjde!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Aile Bakanlığı ilk defa ev sahibi olacak ve kirada oturan vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Peki o destekler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Devletten konut alacaklara, yapacaklara, kirada oturanlara güzel haberler gelmeye devam ediyor. Devlet her vatandaşı ev sahibi yapmak için büyük çaba harcıyor. Bu kapsamda proje üstüne proje üretiliyor. TOKİ eliyle dar gelirlilere kira öder gibi ev alma imkanı sağlanırken, konut hesabı ile de birikimlere yüzde 25 civarında destek sunuluyor. Ev almak isteyen vatandaşlar konut hesabı açarak birikimlerine 30 bin TL devlet desteği alabilir. Günümüzde kamu bankalarının yanı sıra çok sayıda özel bankanın da konut hesabı hizmeti bulunmakta olup kimlik belgeniz ile size en yakın banka şubesini ziyaret etmeniz yeterlidir.

Çevre Bakanlığı’ndan 1150 lira kira desteği

Takvim'de yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan vatandaşlara kira yardımı veriyor. Başvuru yapılması durumunda yapılan bu destek ödemelerinin tutarı ise yaşanılan şehre göre değişiklik gösteriyor. Nüfusun kalabalık olduğu şehirlerde kira yardımı 1150 TL olarak yapılırken nüfusun az kira oranlarının düşük olduğu yerlerde bu tutar 715 TL olarak ödeniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanan kira yardımı ödemeleri 18 ay süreyle yapılırken bazı özel durumlarda bu tutar 36 aya kadar çıkabilir. Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı desteği almak isteyen vatandaşlar başvuruda bulunmak zorundalar, ödemeler otomatik bağlanmıyor. Başvurular ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlüklerine ya da belediyelere yapılıyor.

İlk kez ev alanlara devletten 30 bin TL hibe para

2020 yılında konut hesabı açmayı düşünen vatandaşlar için en düşük aylık taksit tutarı 475,82 lira olurken üst sınır ise 4 bin 758 liraya yükseldi. Konut hesabı açan kişilerin hesap açarken bir defada yatırılabilecek azami tutar da 57 bin 96 lira olarak açıklandı.

Konut hesabı devlet katkısı ise;

- Devlet Destekli Konut Hesabı 36-47 Ay Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 15 Azami Katkı Tutarı 24 Bin 742 Lira.

- Devlet Destekli Konut Hesabı 48-59 Ay Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 18 Azami Katkı Tutarı 26 Bin 645,20 Lira.

- Devlet Destekli Konut Hesabı 60 Ay ve Üzeri Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 25 Azami Katkı Tutarı 30 Bin 333 Lira.

Konut hesabı nedir?

Konut hesabı nedir sorusu günümüzden pek çok kişi tarafından merak edilen bir soru.. Konut hesabı, vatandaşların uzun vadeli birikim yapmalarını sağlayan ve gerekli şartların sağlanmasıyla beraber Devlet katkısının da birikime eklendiği bir tasarrufa teşvik çalışmasıdır. Konut hesabı, yurt içinde ilk ve tek konut satın almalarını desteklemek için başlatıldı. Konut hesabı açmak için nüfus cüzdanınızla beraber Türkiye'de kurulu mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırmalısınız. Konut hesabı açtırabilmek için üzerinize kayıtlı kat mülkiyeti, kat irtifaklı veya müstakil tapulu konut nitelikli taşınmaz mal bulunmaması şartı aranıyor. Konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor. 18 yaşından küçükler için veli ya da vasi tarafından konut hesabı açılabiliyor. Ödemelerini 3 yıl boyunca düzenli olarak para yatırma ve çekme limitine uygun şekilde yapan vatandaşlar, konut edinimi tarihinden itibaren altı ay içerisinde banka şubesine gidip konut tapusu ile başvuru yapabiliyor. Banka ilk on iş günü içinde isteği Bakanlığa iletiyor ve Bakanlığın uygun bulması durumunda Devlet Katkısı tutarı hesaba götürülüyor.

0 Takipçi