Gayrimenkulde E-Haciz Uygulaması Yaygınlaşıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından faaliyete geçirilen ‘e-haciz’ uygulaması gayrimenkulde de uygulanıyor. e-haciz’in kullanımının yıl bitimine kadar yaygınlaştırılması öngörülüyor.

Son dönemlerde gayrimenkul sektöründe e-haciz uygulaması çok konuşuluyor. Gelir idaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen e-haciz uygulaması gayrimenkulde de uygulanıyor ve yılsonuna kadar yaygınlaştırılması bekleniyor. Ekonomist’in haberine göre, e-haciz işlemlerinde tapu personeli tarafından yapılacak herhangi bir tescil ve terkin kontrolü bulunmuyor ve bu uygulamayla ilgili tüm belgeler süreç içerisinde elektronik olarak tapu müdürlüklerine gönderiliyor, e-haciz uygulaması başladıktan sonra yaptıkları satışların yaklaşık yüzde 5'inde bu uygulamaya rastlanıyor.

‘’Bu yöntemde taksitlendirme yoluna gidilebiliyor’’

Lüks Konut Uzmanı ve Gayrimenkul Danışmanı Sühran Araş, konuyla ilgili şu bilgileri veriyor: “Gayrimenkul sahipleri tapuda bu konudan haberdar oluyorlar, e-hacizde borçlu durumdaki kişi taksitlendirme yoluna gidebilirken, banka hesabındaki haciz kalkıyor ancak gayrimenkul ve araçlar üzerindeki haciz kalkmıyor."

0 Takipçi