Gayrimenkulde Toparlanma Hızlı Olacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgının ardından Türkiye’de gayrimenkulde toparlanma sürecinin hızlanacağı düşünülüyor. Ofis pazarındaki yaşanacak büyük etkiler sektörü olumlu etkileyecek.

Korona virüsün ardından Türkiye’de gayrimenkulde toparlanma süreci hızlanacak. İTO Haber'de yer alan habere göre; şirketin ‘ Korona virüs Türkiye Gayrimenkul Pazarına Etkileri’ başlıklı raporu değerlendirildiğinde, salgından sonra uzun vadede uzaktan çalışma, çalışan sağlığı ve güvenliğini önceleyen iş yeri ve ofislerin gündeme gelmesi ofis pazarındaki yaşanacak en büyük etkiler biri olarak karşımıza çıkacak.

Akıllı binalar ön plana çıkacak

Ofis pazarında kiralama işlemleri kısa dönem içerisinde etkilenmezken, devam eden işlemlerin ilerlemesi ise devam ediyor. Kullanıcıların da kısa dönem kiralama işlemlerine ilgisinin artması planlanıyor. Esnek ofis ve ortak kullanımlı alanların, ofis binalarında ve projelerinde büyük bir öneme sahip oluyor. Akıllı binalarda daha az temas sağlayan teknolojik çözümler geliştirilmesi, bilgi işlem ve otomasyon adına daha hızlı çözümler sunması zorunlu olacak. Esnek ofis alanlarına olan isteğin ivme kazanacağı düşünülürken, kullanıcıların, işyeri optimizasyonuyla ilgili stratejilerle kullanacakları çalışma alanlarında daha etkin çözümlere gitmeyi istemesi amaçlanıyor.

E-Ticaret gelişimi hızlanacak

E-ticaretin gelişimi hızlanırken, gelecek dönemde dijital dünyaya uygun, müşteri odaklı, çok kanallı perakende çözümleri kazanacak. Yılın ilk yarısında alışveriş merkezi perakende arzının 2019 yılının aynı dönemine göre düşmesi planlanırken, perakendede salgın sonrası ciroların tekrar yükselişe geçmesi için alışveriş merkezleri ve caddelerinde sosyal içeriği güçlü yeni dönüşümlere uygun geliştirmelerin de dahil olması öngörülüyor. Lojistik pazarında kısa dönem tedarik ihtiyaçlarına cevap vermek için ek depo alanlarında kiralama faaliyetleri kısa süreliğine hızlandı. E-ticaretin salgın sürecine paralel olarak giderek büyüyecek olması da son kilometre lojistiğinin oluşturacağı depo ihtiyacından kaynaklı uzun zamandır düşük tempoda seyreden geliştirme faaliyetlerini yeniden hareketlendirebilir.

0 Takipçi