Gaziantep’e 35 Bin Yeni Konut Müjdesi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilen Fatma Şahin, 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi seçim vaadlerini açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 31 Mart yerel seçimlerde seçildiği takdirde hayata geçireceği projeleri anlattı. Şahin, Geneyik bölgesine 35 bin yeni konut müjdesini verdi.

Geneyik bölgesinde yeni konut projeleri geliştirilecek

Şahin, “Demokrasi yerelde başlar dedik. Tüm sivil toplum kuruluş temsilcilerinin görüşünü ve gönüllerini aldık. Ulaşım ve imar master planını ancak birlikte yaptığımız zaman başarılı olabileceğimizi gördük. 2030,2040 ulaşım ve imar master planı hazır. Ulaşımda kara trenleri hızlı trenlere çevirdik. Gardan iti hattı metro hattına çevirdik. Bu işler ancak güçlü bir ekip, kuvvetli bir lider, güçlü bir bakanlık, güçlü milletvekilleri, güçlü Ankara, güçlü bir vizyonla yapılabilirdi ve yaptık, şehri demir ağlarla ördük. Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin iş birliğinde Kuzey Şehir konut projesi kapsamında kentin kuzeyinde iş dünyasıyla birlikte kuzey şehirde bir hayat başladı. Kentin güneyindeki Geneyik Bölgesi’nde 35 bin yeni konut ve 140 bin kişinin yaşayacağı yeni bir şehir kuracağız, önümüzdeki günlerde talep almaya başlayacağız’’ açıklamasını yaptı.

Gaziantep yeni konut projeleri ile gelişecek

Gaziantep yeni konut projeleri ile gelişecek diyerek konuşmasını sürdüren Şahin, ‘’Ülkemiz için çok önemli merkezlerden birisidir. Ülkemizin ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel ve sportif yaşamına katkıları çok büyüktür. Kentimiz, bir sanayi merkezi olarak dünya çapında rekabet gücü yüksek sektörel firmalara ev sahipliği yapmaktadır. Daha yüksek katma değer üretmek için kentimizdeki yaşam kalitesini daha da yükselteceğiz, yatay kentleşme ile daha insani ve kaliteli bir yaşam inşa edeceğiz. Gaziantep, tarihi, kültürü ve sosyal zenginliği ile yine ülkemize çok değerli katkılar sağlamaktadır. Lezzetlerimiz zaten başlı başına geliştirilmeyi hak ediyor. Kentimizin hak ettiği gurme kültürü ve turizminden daha fazla pay almasını sağlayacağız. Sporda, sanatta yine hak ettiğimiz yere gelmek zorundayız. Gençlerimiz için yapacağımız çok şey var bu anlamda. Tarım ve gıda sektörlerini yeni OSB’de buluşturacağız. Yeni dünyada gıda en önemli şey, bu nedenle verimli alanlarımızı, su kaynaklarını korumak zorundayız’’ dedi.

0 Takipçi