İnşaatçılar 2011'den Umutlu

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) anketine göre, inşaat sektörü 2011 yılında büyüme ve ciro artışı bekliyor.

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından düzenlenen ankete göre, inşaat sektörü 2011 yılından umutlu. Sektörün önce gelen kuruluşları ve kişileriyle düzenlenen “Ekonomi Beklenti Anketi”ne göre sektör yöneticilerinin yüzde 92'si 2011 yılındaki toplam cirolarının 2010 yılı cirolarından fazla olacağını düşünüyor. Anket sonuçlarına göre 2011 yılında inşaat sektöründeki büyümenin ne olacağı sorulan öngörü katılımcılarının yüzde 46'sı yüzde 9 - 12 arasında ve yüzde 43 ü ise yüzde 5 – 8 oranlarında sektörel büyüme beklentisi içindeler.

İnşaat sanayisi nasıl büyür?

Anket kapsamında katılımcılara yöneltilen "2011 yılında inşaat sanayisinin büyümesi için yapılabilecekleri önem sırasına göre sıralar mısınız?" sorusuna verilen yanıtlar ise istihdam ve vergi yüklerinin azalması, KDV oranının düşürülmesi, farklı ve yeni finansman aracı alternatiflerinin yaratılarak kampanyalar düzenlenmesi, doğalgaz maliyetlerinin düşürülmesi, sektördeki inşaat yatırımlarının destek görmesi ve tapu harçlarında indirime gidilmesi yönünde oldu.

0 Takipçi