Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı İçin Hangi Belgeler Gerekiyor?

Kentsel dönüşümünde kira yardımının 2019'da ne kadar olacağı T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2019 nedir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı alınıyor. Devlet tarafından sağlanan kira yardımından faydalanabilmek için gerekli olan şartların ve istenilen belgelerin yerine getirilmesi gerekiyor. Emlak Kulusi’nde yer alan habere göre, geçtiğimiz sene İstanbul için 960 TL olan kentsel dönüşüm kira yardım bedeli 2019 yılında 1.150 TL'ye çıkarıldı. Kiracıya bir defaya mahsus olarak ödenen bedel ise 1.190 liradan 2 bin 300 liraya çıktı. Yine İstanbul'da sınırlı ayni hak sahibine ödenecek bedel de 4 bin 800 TL iken 5 bin 750 TL oldu.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 için gerekli belgeler

2019 yılı kira yardım başvuruları bağlı bulunduğunuz belediyelere yapılıyor ve müracaat sırasında hak sahiplerinden bazı belgeler talep ediliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 başvurusu yapan kişilerden istenen belgeler şu şekilde;

– Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi

– Başvuru sahibinin başvuruda bulunması için doldurması gereken başvuru dilekçesi

– Yapının riskli olduğunu belgeleyen rapor ve yıkım formu

– Hak sahibi kişinin ya da vekilinin Ziraat Bankası'nda hesabı bulunduğuna dair hesap cüzdanı fotokopisi

– Güncel tapu kaydı ya da tapu belgesi zorunludur.

– Başvuru sahibi adına herhangi bir fatura belgelenmelidir. Faturanın son üç aylık süreçte olması gerekir.

0 Takipçi