Kentsel Dönüşümde Bir İlk: Kendi Projelerini Çizdiler

Müteahhitlerin bu zamana kadar sunduğu projelere onay vermeyen Emekli Subay Evleri'ndeki konut sahipleri, kendi projelerini çizerek bir ilke imza attı. 50 yıllık on bin ağacı koruma altına alan projede otel ve AVM'ye de yer verilmedi.

Esentepe'de bulunan Emekli Subay Evleri'nin yeniden projelendirilmesi için birçok müteahhit başvuruda bulundu ancak site sakinleri hiçbir projeye onay vermedi. Daha sonra sitede oturan mimarlar tarafından hazırlanan 1.500 konutluk çalışma onay aldı. 3 ay önce tamamlanan proje, çevreci olma özelliği ile dikkat çekiyor. 1960 Askeri Darbesi'nde emekli edilen subaylar tarafından inşa edilen sitede ev fiyatlarının o dönemin parasıyla 50 bin lira civarında olduğu açıklandı.

Site yönetimi, onaylanan proje ile 1960 yılında dikilen 10 binden fazla ağacı da koruma altına alarak AVM ve otel oluşumuna engel oldu. Böylelikle ev sahipleri hem doğayı korudu hem de müteahhitlerin bu zamana kadar sunduğu projelerden daha kazançlı bir proje oluşturdular. Kendi projelerini çizerek büyük bir ilgi gören site sakinleri, daha önce Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu'nun önerdiği projeye onay vermemişti. Aşçıoğlu İnşaat'ın önerdiği proje dahilinde en büyüğü 90 metrekare olan daireler için 1.5 milyon ile 2 milyon lira arasında ödeme yapılacağı öngörülüyordu.

0 Takipçi