Kiracılar da ev sahipleri de ödüyor! Rekor zam açıklandı

2023 senesinde enflasyonda yaşanan yükseliş pek çok ürün ve hizmete zam yapılmasına neden olurken aidat tutarları da bundan etkilendi. Site ve apartman aidatı 2023 zam oranı cepleri yaktı.

Kiracılar da ev sahipleri de ödüyor! Rekor zam açıklandı - Enflasyon rakamlarında yaşanan sert yükseliş iğneden ipliğe pek çok ürün ve hizmette rekor zamlar yapılmasına neden olmuştu. Yaşanan yükseliş ne yazık ki apartman ve sitede oturan kişileri de olumsuz etkiledi. 

Apartman ve site aidat ücretlerine 2023 zamları adeta yağmur gibi yağarken yıl başında güncelleme yapan bazı site ve bina yönetimlerinin yeni zam talepleri hem kiracıları hem de ev sahiplerini çileden çıkardı. Zaten yapılan zamlar nedeni ile kira tutarında ödeme yaptıklarını belirten bina sakinleri tepki göstererek zamlara itiraz etti. 

2023 AİDAT ARTIŞ ORANI! ZAM ORANI CEPLERİ YAKACAK 


Site ve apartman aidatı rakamları için yılbaşının gelmesi ile rekor oranda zamlar yapılmıştı. Özellikle de asgari ücrete gelen zamların etkisi ile apartman ve sitesinde özel güvenlik görevlisi ve kapıcı gibi çalışan olan binalarda ödenen rakamlara rekor zamlar yapılmıştı. Gelen zamları daha tam anlamı ile sindiremeyen milyonlarca kiracı ve ev sahibi yeni bir zam şoku daha yaşadı.

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere özelliklede büyük şehirlerde sitelerde yaşayan kişiler yeni zam talepleri karşısında büyük şaşkınlık yaşarken zamlardan pek çok kişi olumsuz etkilendi. Site yönetimleri enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile apartman giderlerini karşılayamadıklarını belirterek ek zamlar talep ederken vatandaşlar ise artık kirayı aşan bu tutarları ödeyemeyeceklerini dile getirerek zamlara itiraz etti.

YÜKSEK AİDAT KRİZİNE İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz yaptığı açıklamasında "Yine fahiş aidat rakamı belirlenmesi halinde kat malikleri bağımsız bölüm toplam sayısının 3’te biri imza toplayarak olağanüstü genel kurul toplanma talebinde bulunabilir ve aidatların genel kurulda görüşülerek indirilmesini talep edebilir” diyerek yüksek zamma itiraz hakkı olduğunu söyledi. Bazı ilçelerde aidat tutarının kiraları bile aştığı, kiracıların çifte kira ödediği ev sahiplerinin ise kendi evlerine kira gibi rakamlar ödedikleri belirtildi. 

0 Takipçi