Konut sektöründen düşük faizli kredi talebi!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, faiz oranlarının daha makul seviyeye çekilmesiyle beraber orta gelir grubuna yönelik projelerin de artabileceğine dikkat çekti. Sektör temsilcileri, orta ve alt gelir grubuna yönelik projelerin az olduğunu belirtti.

Gayrimenkul sektöründe yükselen maliyetler, geçtiğimiz sene uygulanan düşük faizli kredi kampanyası ve kurda gerçekleşen artış etkisi ile gayrimenkul fiyatları son bir senede yüzde 50'ye yakın oranlarda yükseldi.  Dünya Gazetesi'nden Yener Karadeniz 'in haberine göre; konut üreticilerine göre malzeme kaynaklı yükselişler, ev fiyatlarında bu sene içinde yüzde 100 artışa neden olacak.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Birikimlerini dövizde değerlendiren kesim bu dönemde en güvenli liman olan gayrimenkule dönüş yaptı" ifadelerini kullanan Nazmi Durbakayım, şunları kaydetti:

"Bu kesim üst seviyedeki projelere rağbet gösterdi. Artan maliyetlerin ve talebin etkisi ile oyuncular da daha üst segment projelere yöneldi.”

Sektör temsilcilerinin verdikleri bilgilere göre, inşaat maliyetlerinin yüksek oranlı artış sergilediği bu süreçte yapılan konutların yüksek fiyatlara satılması alt ve orta gelir grubunun, ev almasını güçleştirdi. Nazmi Durbakayım, faiz oranlarının daha makul seviyeye çekilmesiyle beraber orta gelir grubuna yönelik projelerin de artabileceğine dikkat çekti. 

Bu dönemde özellikle turizm merkezi Bodrum’da üreticiler çok fazla lüks konut projesi inşa ettiği; orta ve alt gelir grubuna yönelik projelerin ise çok az olduğu vurgulandı.

0 Takipçi