Mobilya Temizliği Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlerimizde en çok alan kaplayan mobilyaların temizliği ile ilgili birkaç ufak bilgi ve detay...

Konu ev temizliği olunca yapmaktan en çok sıkıntı duyulan işlerin arasında toz almak şüphesiz ilk sıralarda yer alır. Az önce sildiğiniz vitrininizin bazen birkaç saat sonra tozlandığını fark edebilirsiniz.

- Öncelikle toz alırken su ve sabun kullanmamaya özen göstermek gerekiyor. Su ve sabun mobilyaların cilasını bozduğu gibi mobilyanızın doğal yapısına da zarar verir.

- Mobilyalarınızın tozunu alırken kullandığınız bezin yumuşak bir bez olmasına dikkat edin. Yumuşak olmayan bezler mobilyalarınızın yüzeyini çizecektir.

- Toz aldığınız bezin hafif nemli olması, mobilya üzerindeki tozların mobilya yüzeyine zarar vermemesi açısından önemlidir.

- Mobilyalarınızdaki cam yüzeylerin tozunu alırken cam temizleyicilerden faydalanmayı ve yumuşak bezler kullanmayı tercih edin.

Direkt Güneş ışığına maruz kalan mobilya zarar görüyor

Evinizi dekore ederken ahşap mobilyalarınızı direkt günşe maruz kalmayacakları şekilde yerleştirmek mobilyalarınız için en doğru seçim...Bunun dışında sıcak cisimler mobilyanızın dokusunu bozarak onlara zarar verebilir. Sıcak fincan ve çaydanlık gibi eşyaların altına koruyucu bir materyal koymayı ihmal etmeyin.

2 Minik İpucu

- Oymalı mobilyalarınızın tozunu alırken erişemediğiniz noktalara erişebilmek için, yumuşak bir boya fırçası kullanabilirsiniz.

- Mobilyalarınızdaki çiziklerin daha az fark edilmesini istiyorsanız, çizik olan bölgeyi mobilyanızın rengine uygun bir göz kalemiyle boyayabilirsiniz.

0 Takipçi