Montenegro Bölgesinde Kira Çarpanı 13 Yıl

Gelişmekte olan ülkelerdeki gayrimenkul yatırımlarının karnesi çıkarıldı. Avrupa İstatistik Enstitüsü Eurostat'un raporuna göre risksiz ve en karlı gayrimenkul yatırımı Montenegro bölgesinde yer alıyor. Montenegro’dan gayrimenkul alan 13 yılda, Avusturya’dan gayrimenkul alan 51 yılda yatırdığını geri alıyor. Türkiye’de ise bu süre 28 yıla denk geliyor.

Avrupa İstatistik Enstitüsü Eurostat, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 37 Avrupa ülkesinin kira çarpanını (yatırım karnesini) çıkardı. Avrupa İstatistik Enstitüsü Eurostat’ın araştırmasına göre özellikte gelişmekte olan ülkelerde emlak en çok kazandıran yatırım araçları arasında yer alıyor. 28 Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve aday ülkelere dair düzenli istatistikler açıklayan Avrupa İstatistik Enstitüsü Eurostat'a göre özellikle AB'nin 4 yıl içinde sınırlarına katacağı Karadağ, Montenegro bölgesinde yer alan konutlar oldukça değerli. Ülkede kira çarpanı 13 yıl olarak tespit edildi. Avusturya'da kira çarpanı ise 51 yıl olarak tespit edilirken, bu süre İtalya'da 42 ve İngiltere'de 38 yıl, Türkiye’de ise 28 yıl olarak tespit edildi. Karadağ Bölgesi’nde 2016 yılının sonlarında proje geliştirmeye başlayan Mirnadom’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Serkan Şahin, sahil şehri olan Bar’da ilk etapta 150 konutluk bir proje geliştirdiklerini belirterek, ‘’Ülkede yer kıtlığından dolayı sınırlı sayıda konut üretiliyor. Adriyatik kenarındaki şehirlerden en makul fiyata konut alınabilecek bölgenin Karadağ. Fiyatlar her yıl yüzde 15'in üzerinde arttış gösteriyor. Satın almaların dışında Montenegro kiralık ev fiyatları da her yıl artış gösteriyor’’ dedi.

Montenegro Ev Alımlarında Oturum İzni İçin Alt Limit Yok

Karadağ Montenegro bölgesinden ev alacak yatırımcılar, hiçbir alt limite tabi tutulmadan ev sahibi olabiliyorlar. Konut değeri için henüz alt bir limitin olmadığı ülkede Türk ve Avrupalı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Montenegro ev alımlarında oturum alt limitin olmadığını ifade eden Şahin, “Dünyanın hiç bir yerinde olmadığı gibi emlak alma yolu ile vatandaşlık verilmesi Karadağ'da da bulunmuyor. Yatırımcı, ev alarak ya da iş kurarak vatandaşlık alacağı vaatlerine itibar etmemeli” şeklinde konuştu.

0 Takipçi