REIDIN Yeni Konut Fiyat Endeksi Açıklandı

Yeni Konut Fiyat Endeksi Aralık 2018 Raporu’ndan edinilen bilgilere göre konut yatırımcıları senetli konut satışlarına rağbet ediyor.

Yeni Konut Fiyat Endeksi Aralık 2018 Rapor verilerine göre, Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0.44, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.97 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 83.80 oranında nominal artış yaşandı. REIDIN – GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Raporu 2018 bilgilerine göre, konut tipine göre tercihlerden, stok erime hızına, yabancıya konut satışından, markalı konut projeleri ödeme yöntemlerine kadar bir çok veri açıklandı. Bu kapsamda markalı konut projelerinde gerçekleştirilen satışlara baktığımızda, yabancı gayrimenkul yatırımcısının Türkiye'ye ilgisinin devam ettiği açıkça görülüyor. Aralık ayında yabancılara gerçekleştirilen konut satışları, son altı aylık ortalamanın yüzde 4 üzerine çıkarak yüzde 18 oranında gerçekleşti.

REIDIN – GYODER Yeni Fiyat Endeksi Raporu bilgilerine göre senetli satışlarda yüzde 10’luk artış

REIDIN – GYODER Yeni Fiyat Endeksi Raporu bilgilerine göre, Yeni konut satışlarında banka kredisi kullanım oranı yüzde 4 gibi son derece düşük bir seviyeye gerilerken, peşinatın yüzde 42, senet kullanımının ise yüzde 54 gibi yüksek seviyeye çıkması konut yatırımcılarının senetli satışa yöneldiğini gözler önüne serdi. Konut alıcılarının senetli satışları tercih etmesinin sebebi ise konut kredi faiz oranlarının yükselmesi olarak belirtiliyor. Ayrıca senet kullanımının bir ay gibi bir sürede yüzde 10 oranında artmasında, kredi faizlerindeki yükselişin yanı sıra proje geliştiricilerin sunduğu ödeme seçenekleri de olduğu ifade ediliyor.

0 Takipçi