Satılık Konut İlanları Patladı, Fiyatlar Düşüyor

Türkiye genelinde emlak piyasasında köklü değişiklikler yaşanıyor. Satılık konut ilanları rekor kırarken bazı konutlarda yüzde 30’a varan fiyat düşüşleri görülmeye başlandı.

Türkiye’de konut sektörü çok uzun yıllardır yıldızı parlayan bir sektör olarak kalmıştı. Maddi imkanı olanlar konut satın alarak kira geliri elde ederek kazançlı duruma geçiyordular. Aynı zamanda bir yandan da konut fiyatları arttığı için çifte kazanç elde ediliyordu. Ancak son iki aylık süreçte bu sistemde köklü değişiklikler meydana geldi.

SATILIK KONUT İLANLARI PATLADI!

Konut piyasasında evlerini satmak isteyen ev sahiplerinin sayısı her geçen gün artıyor. Mart ayında satılık ev ilanlarının sayısı son yılların en yüksek rakamına ulaştı. Bu ilanlarda yüzde 10’luk bir artış meydana geldi. Özellikle konut yatırımının cazip olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir’de çok sayıda konut satışa çıkarıldı.

KONUT FİYATLARI DÜŞÜYOR!

Konut fiyatlarına dair bir değerlendirme yapan İstanbul Emlak Müşavirleri Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yeşiltaş, “Deprem sonrasında konut piyasası yeniden oluştu. Depremden önce 5 Milyon TL’ya satışa çıkarılan bir eski bina için şimdi 3,5 Milyon TL isteniyor. Konut satış ilanlarının daha da artmasını ve konut fiyatlarının da düşmesini bekliyoruz.” dedi.

Türkiye genelinde satılık ev ilanlarında ortalama yüzde 10 oranında artış meydana geldi. Ancak büyükşehirlere bakınca durum çok daha net görünüyor. Satılık ev ilanları İstanbul’da yüzde 12,9, Ankara’da yüzde 11,5 ve İzmir’de yüzde 13,1 oranında arttı.

NEDEN KONUT SATIŞ İLANLARI PATLADI!

Konut satış ilanlarında meydana gelen patlamanın iki ana gerekçesi bulunuyor. Öncelikle deprem felaketinin ardından insanlar konut yatırımlarını nakde dönüştürüp başka alanlarda yatırım yapmayı tercih ediyorlar. Bundan dolayı konut satış ilanları arttı. Bir etken de yüzde 25 kira zammı sınırlaması ve bu sürenin uzatılmasına dair açıklamalar oldu. Kira gelirini arttıramayacak olan ev sahipleri konut yatırımını kazançlı bir yatırım alanı olarak görmekten vazgeçtiler.

Emlakjet'te Fiyatı Düşen Satılık Daireler

İstanbul Satılık Daire

Ankara Satılık Daire

İzmir Satılık Daire

Bursa Satılık Daire

Antalya Satılık Daire

Fiyatı Düşen Kiralıklar Daireler

İstanbul Kiralık Daire

Ankara Kiralık Daire

İzmir Kiralık Daire

Bursa KİRAlık Daire

Antalya KİRAlık Daire

0 Takipçi