Sinop İmar Planı İptal Edildi

Sinop imar planına yönelik, Sinop Çevre Dostları Derneği tarafından yapılan iptal talebi idare mahkemesi tarafından kabul edildi. Karara göre, meclisi tarafından kabul edilen Sinop imar planı iptal edildi.

Sinop Çevre Dostları Derneği ve Sinop Kent Savunma İnsiyatifi, 2016'da belediye meclisi tarafından kabul edilen ve o dönem büyük tartışma yaratan Sinop imar planı uygulamasına yönelik bölge idare mahkemesine itiraz etti. Yapılan incelemeler sonrasında itirazı haklı gören idare mahkemesi 3 kurul 2’ye 1 oyla itirazı kabul edip Sinop imar planını iptal etti. Vitrin Haber'de yer alan habere göre; idare mahkemesinin mevcut planı hükümsüz olarak açıklamasının arından geçen 30 günde yeni bir imar planı yapma zorunluluğu bulunan Sinop Belediyesi, yeni imar planı üzerinde hazırlıklara başladı. Haziran ayı meclisinde yeni imar planı kararı alacak olan Sinop Belediyesi imar planı düzenlemesini hazırlayarak uygulamaya koyması planlanıyor.

‘’Sinop imar planı uygulaması kalıcı hasar verebileceğinden dolayı iptal edildi’’

Verilen karar ile ilgili açıklamalar yapan Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz, yaptıkları girişimler sonucunda, Sinop imarına kalıcı hasar veren ve uygulanmaya devam edildiği sürece de zarar vermeye devam edecek olan imar planının iptal ediğini ve bu durumun Sinop için büyük bir şans olduğunu sözlerine ekledi. Oğuz; “ Sinop imar planı uygulaması devam ettiği sürece de zarar vermeye devam edecek olan imar planını Sinop Çevre Dostları Derneği ve Sinop kent savunma insiyatifi olarak dava açtık. Tüm engellemelere rağmen davamızı kazandık ve Sinop imar planı iptal edildi. Şimdi yeni belediye başkanımıza temiz bir sayfa sunmuş olduk. Bu, Sinop halkı için de belediyemiz için de büyük bir şans. Hiç olmazsa şehrimizin geleceğini bundan sonrası için kurtarabiliriz. Sayın belediye başkanımızdan bir an evvel bu kanunsuz imar planının yerine yeni bir imar planını hayata geçirmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

0 Takipçi