TOKİ İndirim Kampanyasına Başvurular Başladı

TOKİ borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için başlattığı indirim kampanyasına başvurular bugün başladı. Başvurular 19 Nisan tarihinde sona erecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) Başkanlığı'nca borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için başlatılan indirim kampanyasına başvurular bugün başladı. TOKİ borcunu erken kapatarak tapusunu almak isteyenlere TOKİ indirim kampanyası sunuyor. Buna göre, 2019 yılı içerisinde peşin ödemelerde yüzde 22 oranında indirim uygulanacak. Kampanyadan 210 bin konut ve iş yeri alıcısı faydalanacak. Yüzde 22 indirim kampanyası kapsamında tüm borçlarını kapatamayacak vatandaşlar faydalanabilecek. Borcun tamamını ödemeyen vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirimden yararlanabiliyor.

TOKİ indirim kampanyası son başvuru tarihi 19 Nisan

Bugün başlayan TOKİ indirim kampanyası son başvuru tarihi 19 Nisan olarak belirlendi. Başvurmak isteyen vatandaşların bankaya müracat etmesi gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranı yapılacak. İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru yapmasıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun olmaması gerekiyor. Kampanyadan, satışları 2017 yılı sonuna kadar yapılmış ve geri ödeme taksiti 2017 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri faydalanacak. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmedi. Kampanyadan yararlanmak isteyenler, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

0 Takipçi