TOKİ Kastamonu'da Proje Geliştirmeye Devam Edecek

Kuzeykent Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla 3 bin 556 konut projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kastamonu'nun Kuzeykent Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti. TOKİ projeleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye'yi 81 vilayetinin tamamıyla büyüttüklerini ve güçlendirdiklerini belirtti. Kastamonu'ya son 16 yılda 15 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi. Anadolu Ajansı haberine göre eğitimde 971 yeni derslik inşa ettiklerini söyleyen Erdoğan, 29 bin öğrencisi olan üniversiteyi Kastamonu'ya kazandırdıklarını anlattı. Yükseköğrenim öğrencileri için 6 bin 446 kişi kapasiteli yurt binaları inşa ettiklerini belirten Erdoğan, iki yıl içinde toplamda 5 bin 770 kişi kapasiteli 5 yükseköğrenim yurt binası daha yapacaklarını bildirdi. Kastamonu'ya bir gençlik merkezi inşa edeceklerini anlatan Erdoğan, TOKİ Kastamonu projesi vasıtasıyla 3 bin 556 konut projesini hayata geçirdiklerini dile getirdi.

TOKİ Projeleri Ve Turizm Projeleri Devam Edecek

Nasrullah Camii ile Kale arasındaki mahallelerde 2 bin 383 binayı cephe iyileştirme ve yenileme çalışmasıyla Kastamonu'ya yakışır hale getireceklerinin altını çizen Erdoğan, "Bunlar arasında bulunan 930 binanın fazlalıklarını iki katı geçmeyecek şekilde tıraşlıyoruz. Hem şehrin tarihi ve kültürel dokusuna sahip çıkıyor hem de turizm altyapısını geliştiriyoruz. TOKİ projeleri ve turizm projeleri devam edecek. Turizmi, çok kıymetli tabii güzelliklere sahip Kastamonu için ciddi bir kazanç kapısı haline getirmekte kararlıyız." şeklinde konuştu. İsmail Bey Külliyesi, Yakup Ağa Külliyesi, Mehmet Akif Ersoy'un milli mücadele yıllarında vaaz verdiği Nasrullah Kadı Camii gibi 107 eseri restore ederek ihyasını sağladıklarına işaret eden Erdoğan, İsfendiyar Bey Camii, Benli Sultan Türbesi, İbni Neccar Camii, İsmail Bey Hamamı gibi önemli eserlerin de restorasyonunun devam ettiğine dikkati çekti.

0 Takipçi