TOKİ Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başkentte yapılacak İmrahor Vadisi Millet Bahçesi ile Mamak Kentsel Dönüşüm 548 Konut'un temeli törenle atıldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ( TOKİ ) hayata geçireceği İmrahor Vadisi Millet Bahçesi ile Mamak Kentsel Dönüşüm 548 Konut'un temeli törenle atıldı. TOKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, "İmrahor Vadisi Millet Bahçesi birinci etabın alanı 193 bin 739 metrekare olup, toplam proje alanı yaklaşık bir milyon 651 bin metrekaredir. İçinde hobi bahçeleri, piknik alanları, köprüler, yürüyüş, oturma alanları gibi birçok aktivitenin yapılabileceği bir vadi projesi olacak." diye konuştu.

Toki Mamak kentsel dönüşüm projesi 548 konuttan oluşuyor

Bulut, İmrahor Vadisi Millet Bahçesi ve TOKİ Mamak kentsel dönüşüm 548 Konut Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, mühendislik hizmetlerinden yoksun, plansız, afetlere karşı riskli ve yapı ömrünü tamamlamış konutların, şehirlerin en önemli problemlerinden biri olduğunu ve içinde yaşayan vatandaşların güvenliğini tehdit ederek, altyapı ve şehircilik açısından kentlerin sağlıklı gelişimine engel teşkil ettiğini belirtti. Afet riskinin ve çarpık kentleşmenin yoğun olduğu şehirlerde, farklı ihtiyaçları ve değişimleri göz önüne alarak, yerel yönetimlerle iş birliği yaptıklarını belirten Bulut, sürdürülebilir dönüşümü esas alan, sosyal adaleti, sosyal bütünleşmeyi, yerel kalkınmayı, tarihi, kültürel mirası ve doğal çevreyi koruyan bütünleşik bir yaklaşım ile projeler geliştirdiklerini dile getirdi.

TOKİ Ankara ilinde yaklaşık 2 bin 934 konut hayata geçirecek

Bulut, temeli atılan Yeni Mamak 548 konutun ihalesinin de TOKİ tarafından yapıldığını ve 600 gün içerisinde bitirilmesinin planlandığını belirtti. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi sınırları içinde bulunan 60 hektarlık bölgede, TOKİ ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol proje bedelinin 140 milyon lira olduğunu söyleyen Bulut, şöyle konuştu: "İnşa edilecek bu konutların 476 adedi 3+1, 52 adedi 2+1 niteliğindedir. Proje bütününde yeşil alanlar büyük oranda yer alacak olup, toplamda bin 800 ağaç dikimi planlanmaktadır. Ayrıca projede yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ve rekreasyon alanları da tasarlanmıştır. TOKİ Ankara projeleri devam edecek. Sosyal konut uygulaması kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla başlattığımız 50 bin konut projesi için de Ankara'ya yaklaşık 2 bin 934 konut yapılacaktır."

0 Takipçi