TOKİ'nin % 24'lük indirimi için başvuru bugün başlıyor

TOKİ'nin borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve işyeri alıcılarından gelen yoğun talep dolayısıyla bu yıl ikincisini yapacağı indirim kampanyası için başvurular bugün başlıyor. İndirim oranının % 20'den 24'e çıkarıldığı bu yeni kampanyaya başvurular 18 Ekim'e kadar devam edecek. Alıcıların başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve işyeri alıcılarından gelen yoğun talep dolayısıyla bu yıl ikincisini yapacağı indirim kampanyası için başvurular bugün başlıyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Her yıl yapılan indirim kampanyasında, borcunu peşin ödeyen vatandaşlar için yüzde 20 indirim uyguluyoruz. Cuma günü başlayacak olan kampanyada indirim oranını yüzde 24'e çıkardık. Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve işyeri alıcıları 21 Eylül-18 Ekim döneminde ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak" açıklamasını yaptı.

192 bin konut ve işyeri alıcısı yararlanacak

Turan, indirim uygulaması kapsamına alınan projeler deki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerektiğine dikkati çekti. Turan, kampanyadan yaklaşık 192 bin konut ve iş yeri alıcısının yararlanacağını aktaran Turan, kampanya kapsamındaki konut alıcılarının borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabileceklerini bildirdi.


TOKİ'nin % 24'lük indirimi için başvuru bugün başlıyor

Emlak sektöründe gündemi takip edebileceğiniz, hayalinizdeki evi tek adımda bulabileceğiniz yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet uygulamasını indirin .


0 Takipçi