Türkiye İnşaat Sektörü Gelişiyor

Türkiye inşaat sektörü yıllardır dünya standartlarında konut üretiyor. İskan ve tapusu hazır hemen teslim konutlar ile yabancı yatırımcıların ilgisini çeken Türkiye’de yabancı yatırımcı oranı geçmiş yıllara nazaran oldukça artış gösterdi.

Türkiye inşaat sektörü 2018 istatistik verileri incelendiğinde Türkiye’den konut alan yabancı yatırımcı oranının arttığı görülüyor. Türk inşaat sektörünün dünya standartlarında konut üretebilecek güçte ve deneyimde olduğuna dikkat çeken Çukurova Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihangir Son, Türkiye’den konut almak isteyen yatırımcılara altın değerinde sayılabilecek tavsiyelerde bulundu. Belli bir sermaye oranına ulaşmış ve yeterli donanımlara sahip Türk firmalarının çok kaliteli işlere imza attıklarını belirten Son, ‘’Bu firmaların iskanı alınmış, tapulu ve hemen teslim daireleri konut yatırımcıları açısından oldukça avantajlı. Hemen teslim konutların yanı sıra projelerini zamanında ve eksiksiz olarak teslim etmiş, arkasında finans kurumları bulunan güvenilir firmaları tercih edilmeli, böylelikle olası bir mağduriyetin önüne geçilebilir’’ dedi.

Türk İnşaat Firmaları Kaliteli Projeler Üretiyor

‘’Türk inşaat firmaları kaliteli projeler üretiyor’’ diyerek sözlerine devam eden Son, konut yatırımında Türkiye inşaat sektörü içerisinde özellikle İstanbul’un oldukça önemli bir konumda olduğunun altını çizdi. Avrupa’daki Türklere Türkiye’den konut alırken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda önemli ipuçları veren Son, ‘’Yatırımlarından hızlı geri dönüş almak isteyenlere tercihlerini tamamlanmış markalı projelerden yana kullanmalılar’’ diye konuştu. İskanı alınmış, tapusu alınmış hemen teslim konutların yatırımcılara büyük avantaj sağlayacağını belirten Son, ‘’Mağduriyet yaşamamak için projelerini zamanında ve eksiksiz olarak teslim etmiş, arkasında finans kurumları bulunan güvenilir firmaların tercih edilmelidir’’ dedi. Türkiye ekonomisi için oldukça önemli olan inşaat sektörünün dünya standartlarında projeler üretebileceğine inancının tam olduğunu ifade eden Son, “Bu noktada önemli olan güvenli ve karlı bir yatırım için belli bir sermaye yapısına ulaşmış, yeterli kadrolara sahip ve belli oranda iş bitirmiş firmaların tercih edilmesi” şeklinde konuştu. Türkiye inşaat sektörü içerisinde son dönemde kaliteli konutların üretildiğini söyleyen Son, ‘’Yakın zamanda hemen teslim daire stokları tükendikten sonra maliyet artışlarının etkisi ve inşaatta üretim miktarının düşmesiyle beraber konut fiyatlarının hızla yükselecek. Bu dönem konut almak için en uygun dönem’’ dedi.

0 Takipçi