Ürdünlü yatırımcılar da Türkiye'de 'öğrenci evine' geldi

Erkanlı Grup’un Sakarya’da, ABD’li yurt işletim ve yönetim şirketi Asset Campus ile ortaklaşa hayata geçirdiği Univa Öğrenci Evi Kampüsü'nden tek seferde 260 öğrenci evini satın alan Ortadoğulu yatırımcılardan sonra projede kalan son 120 öğrenci evini de Ürdün'den yatırımcılar satın aldı. Satışları tamamlanan proje, yabancı yatırımcıların Türkiye'de öğrenci evi yatırımına ne kadar sıcak baktığının göstergesi oldu

Erkanlı Grup’un Sakarya’da, ABD’li yurt işletim ve yönetim şirketi Asset Campus ile ortaklaşa hayata geçirdiği Univa Öğrenci Evi Kampüsü'nün satışları uluslararası yatırımcıların yakın markajında tamamlandı. Kısa bir süre önce Ortadoğulu yatırımcıların tek seferde 260 öğrenci evi aldığı Sakarya ’daki projeye, bu kez de Ürdün’den talep geldi. Uluslararası yatırımcıların bulunduğu güçlü pazarlar arasında yer alan Ürdün’deki yatırımcılar, projenin son kalan 120 öğrenci evini satın aldı. Böylece projedeki toplam 808 adet öğrenci evinin satışı tamamlanmış oldu.

% 45'ini yerli yatırımcılar satın aldı

Türkiye’de ilk alternatif yatırım imkanı olan Univa'nın % 45’i de yerli yatırımcılar tarafından tercih edildi. Düzce ve Kocaeli 'de de zincir haline gelecek proje, önümüzdeki yılın Eylül ayında öğrencilerine kapılarını açacak. “Sign of City” ödülü bulunan Univa Sakarya, yatırımcılarına 8 yıl gibi Türkiye ortalamasının çok altında bir sürede yatırım dönüşü olanağı sunuyor. Öğrencilerin kendilerini evlerinde hissedecekleri Univa’da, kişi başı 850 TL kira bedeliyle üç öğrencinin kalabileceği öğrenci evlerinde, yatırımcılar toplamda 2 bin 550 TL’lik kira getirisine sahip olabiliyor. Söz konusu gelirin yüzde 40’ı işletme giderlerine ayrılırken, yüzde 60’lık kısmı da yatırımcılara kira geliri olarak aktarılabiliyor. Univa’da yatırımcılar ayrıca 5 yıl kira garantisinin de sahibi oluyor.


Ürdünlü yatırımcılar da Türkiye'de 'öğrenci evine' geldi

Emlak sektöründe gündemi takip edebileceğiniz, hayalinizdeki evi tek adımda bulabileceğiniz yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet uygulamasını indirin .



0 Takipçi