Emlakjet
"Aradığın ilan yayından kaldırılmış. Dilersen aynı bölgedeki diğer ilanları inceleyebilirsin."

Adalar Heybeliada Mahallesi Satılık Daire

araması için 6 ilan bulundu
search
Heybeliada Mahallesicancel
Adalarcancel
İstanbulcancel

Heybeliada Satılık Daire Araştıran Okuyucularımız için Bölge Hakkında Kısa Bilgiler

İstanbul Heybeliada satılık daire arayışında olan okuyucularımız için hazırladığımız bu yazı sonrasında, bölge hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olacak ve böylelikle ev arama sürecinize daha rahat adımlar ile devam edebileceksiniz. Bilindiği üzere, daire arama süreci içerisinde bulunan her kişi, daha önceden seçilmiş olan ilçe ya da bölge hakkında fikir sahibi olmalıdır. Bu amaç ile hazırladığımız bu bölge rehberinde Heybeliada bölgesinin konumu, yaşantısı, konut piyasası ve nüfusu gibi bir bölgeyi temel bir düzeyde tanıtacak kısa bilgilere yer vermeye özen gösterdik. 

Büyükada’dan sonraki en büyük ada Heybeliada’dır. Uzaktan bakıldığında ada, bir heybeye benzemektedir. Bu sebepten ötürü adı da Heybeliada olmuştur. İlçenin rakımı 1.200 metre olarak ölçülmüştür. İstanbul’un turistik değeri en yüksek olan yerlerinden bir tanesidir. Bölgede yaşanan iklim, İstanbul’da görülen iklime oldukça benzemektedir. Buna göre, Karadeniz iklimi ile Akdeniz ikliminin karışım özellikler gösteren bir iklim olması gerekir. Ancak Adalar’da Akdeniz ikliminin özellikleri daha bir baskın şekilde görülmektedir. 

Heybeliada Satılık Daire Arayan Kişiler için İlçenin Konumu

Heybeliada satılık ev düşünenler için, Marmara Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Adalar Belediyesi’ne bağlıdır. İlçenin yüz ölçümü 2,3 km2’dir. Büyükada ile arasında 1 kilometre bulunmaktadır. Heybeliada’dan her gün Kabataş, Eminönü, Kadıköy, Kınalıada, Burgazada, Bostancı ve Büyükada bölgelerine vapur kalkmaktadır ve karşılıklı olarak da Heybeliada’ya bu bölgelerden vapur aracılığı ile ulaşılabilmektedir. İlçede sürekli olarak 4.524 kişi yaşamaktadır. Bu sayı her geçen sene artmaktadır. Ulaşım açısından konuşmak gerekirse, Heybeliada’dan aşağıdaki merkezî bölgelere her gün vapur kalkmaktadır ve karşılıklı olarak da Heybeliada’ya aşağıdaki bölgelerden vapur aracılığı ile ulaşılabilmektedir:

  • Kabataş,
  • Eminönü,
  • Kadıköy,
  • Kınalıada,
  • Burgazada,
  • Büyükada,
  • Bostancı. 

Heybeliada Satılık Daire Arayanlar için Bölgede Bulunan Önemli Yerler

Heybeliada, diğer adalar gibi turistik öneme ve yoğun turistik faaliyete sahip bir yerdir. Bu nedenle ilçe nüfusu, özellikle yaz aylarında ikiye katlanmaktadır. Heybeliada satılık ev arayan okuyucularımızın bölgede mutlaka görmesi gereken pek çok yer vardır. Heybeliada Sanatoryumu ve Bahriye Okulu haricinde, Çam Limanı ve Bahriye Limanı bu yerlerden bir tanesidir. 85 metre yükseklikteki Papaz Tepesi’nde bir adet Papaz Okulu bulunmaktadır. İlçedeki bir diğer eğitim yeri ise Hüseyin Rahmi Gürpınar Lisesi’dir. Halim Paşa Köşkü her sene ziyaretçiler tarafından uğranmaktadır. Hüseyin Rahmi Gürpınar’a ait bir müze de bölge sınırları içerisindedir. Bir başka müzede İnönü Müzesi’dir.

Bölgede dinî olarak da önemli yerler bulunmaktadır. Aya Yorgi Uçurum Kilisesi, Terki Dünye Kilisesi ve Heybeliada Cami bunlardan birkaçıdır. Bölgenin doğal güzelliği ise Değirmen Burnu Tabiat Parkı’nda görülebilmektedir.

İstanbul Heybeliada satılık müstakil ev benzeri, bölge çevresindeki daire arayışlarınız için yerel emlakçıları ziyaret edebilir, Emlakjet.com üzerindeki listeleme sayfalarına göz atabilirsiniz.

İlanları Haritada Görüntüle
Emlakjet
Emlak Haberleri
2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

15 Mart 2024

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

16 Şubat 2024

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

9 Şubat 2024

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

19 Ocak 2024

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

27 Aralık 2023

Emlakjet
Bjk Logo

BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru

EmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjet
EmlakjetEmlakjetEmlakjet

Emlakjet bir

iLab

grup şirketidir

Kariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.net
Emlakjet.com © 2006-2024 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.