Emlakjet

Ankara Haymana Kiralık Daire

araması için 2,952 ilan bulundu
search
Haymanacancel
Ankaracancel
1 - 30 arasındaki ilanlar listeleniyor.

Ankara Haymana Kiralık Daire Arayanlar İçin Merak Edilenler

Ankara Haymana kiralık daire tercih edecekler için, ilçenin coğrafi konumundan emlak piyasasına kadar birçok farklı konuya değindiğimiz bu yazıyı okuduktan sonra aklınıza takılan tüm soruların cevabını bulacaksınız. Haymana, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olan Ankara’nın bir ilçesidir. İlçe Ankara’nın güneyinde yer almaktadır ve kent merkezine 72, Polatlı’ya 42 ve Gölbaşı’na 50 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. İlçenin doğusunda, yine Ankara’ya bağlı olan Bala ve Gölbaşı semtleri, güneyinde Kulu ve Cihanbeyli, batısında Polatlı yer almaktadır. İlçe, 2.983 kilometrekarelik bir arazi üzerine kurulmuştur ve bu hali ile Ankara’nın en büyük ilçelerindendir. Haymana, deniz seviyesinden 1.259 metre yüksekte yer almaktadır.  İlçeye adını veren yeryüzü şekli ise Haymana Platosu’dur. Aynı zamanda ilçe de Karacadağ, Mangaldağ ve Çaldağı da bulunmaktadır. Ormanlık alanın yok denecek kadar az olduğu ilçede, 297,6 hektarlık alanda tarım yapılmaktadır.

 

Ankara Haymana Kiralık Daire Düşünenler İçin İlçenin Tarihi

Köklü geçmişi ve sahip olduğu kültürel değerleri ile Haymana, Türkiye’nin en eski yerleşim bölgelerinden biridir. İlçenin tarihi paleolitik çağlara değin uzanmaktadır. Gavurkale Harabeleri’nde M.Ö 2000’li yıllarına ait bazı kalıntılar bulunmuştur. Bölgede sırası ile Hititlerin, Frigyalıların, Perslerin, Galatların, Romalıların ve Bizanslıların hüküm sürdüğü bilinmektedir. Özellikle Kavimler Göçü ile bölge, önemli bir ticaret merkezi haline gelmiştir. 8. Yüzyıldan 11.yüzyıla kadar Bizanslıların egemenliğinde kalan Haymana Bölgesi, 1071 yılında Türklerin eline geçmiştir. 1243 yılında Kösedağ Savaşı ile yıkılış sürecine giren Anadolu Selçukluları bölgeden çekilince, Osmanlı Devleti bölgede hakimiyet kurmuştur.  Ankara Savaşı’ndan sonra yaşanan Fetret Dönemi ile Osmanlılar’dan ayrılan ilçe Yavuz Sultan Selim’in Çaldıran Savaşı ile yeniden Osmanlı Devleti’ne katılmıştır. Tüm bu bilgilerden hareketle Haymana kiralık ev tercih edeceklerin, bölgenin tarihi havasını soluma fırsatı elde edeceğini söyleyebiliriz.

 

İlçenin Ekonomk Durumu

Ankara Haymana kiralık daire tercih etmeden önce, ilçe hakkında bilgi sahibi olmanız gereken konulardan biri de bölgenin ekonomik yapısıdır. Haymana’da ticari yaşam oldukça gelişmiştir. Kral Yolu ve İpek Yolu üzerinde yer alan ilçenin potansiyeli oldukça yüksektir. Olumsuz iklim koşulları sebebiyle tarımsal çeşitliliğin az olduğu ilçede buğday, arpa, yulaf, nohut, mercimek, pancar yetiştirilmekte ve burada yetiştirilen tarımsal ürünler iç pazarın ihtiyacını karşılamak üzere pazarlara sevk edilmektedir. İlçede yetiştirilen kimyon ise, İzmir limanından Avrupa şehirlerine satılmaktadır.   Yaz sezonunda kaplıcalar için gelen yerli turist sayısı artış göstermektedir. Her sezon ortalama 200.000 kişinin geldiği kaplıcalar, ilçede otelcilik ve pansiyonculuk gelişmiştir. Termal turizminin gelişmesi ile beraber, Haymana günlük kiralık evler arayan kişilerin sayısı, artış göstermiştir.

 

Ankara Haymana Kiralık Daire Fiyat Bilgisi

EmlakJet Bölge Raporu’ndan alınan verilere göre bölgede toplam 17.797 adet konut bulunmaktadır ve konut başına düşen kişi sayısı 4,03’tür. Bu rakam, Türkiye ortalamasının üstündedir. Hane başına düşen kişi sayısı ile, yüksek potansiyele sahip olan emlak piyasası ise bir hayli canlıdır. Haymana’daki konutların ortalama alanı yaklaşık olarak 65 metrekaredir. Bölgede ev tutmak isteyen bir kiracı ise, metrekare başına ortalama 9 Türk Lirası ödemeyi gözden çıkarmalıdır. Bir başka deyişle, ilçedeki ortalama konut liraları 550-600 Türk Lirası arasındadır. Örneğin, 1+1 konut tipinde, ortalama 60 metrekarelik kullanım alanına sahip bir daireyi tutmak için 587 Türk Lirası ödemeniz gerekmektedir. Ankara Haymana Kiralık Daire arayışınız hala devam ediyorsa, size en yakın emlakçıya başvurabilir veya EmlakJet listeleme sayfaları aracılığı ile hayalinizdeki eve bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

İlanları Haritada Görüntüle
Emlakjet
Emlak Haberleri
2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

15 Mart 2024

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

16 Şubat 2024

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

9 Şubat 2024

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

19 Ocak 2024

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

27 Aralık 2023

Haymana Kiralık Daire
Ahırlıkuyu Mahallesi Kiralık DaireAlaçık Mahallesi Kiralık DaireAlahacılı Mahallesi Kiralık DaireAltıpınar Mahallesi Kiralık DaireAtaköy Mahallesi Kiralık DaireBahçecik Mahallesi Kiralık DaireBalçıkhisar Mahallesi Kiralık DaireBaltalin Mahallesi Kiralık DaireBeldeler Kiralık DaireBoğazkaya Mahallesi Kiralık DaireBostanhüyük Mahallesi Kiralık DaireBumsuz Mahallesi Kiralık DaireBüyükkonak Mahallesi Kiralık DaireBüyükyağcı Mahallesi Kiralık DaireCihanşah Mahallesi Kiralık DaireCingirli Mahallesi Kiralık DaireCuluk Mahallesi Kiralık DaireÇaldağ Mahallesi Kiralık DaireÇalış Mahallesi Kiralık DaireÇatak Mahallesi Kiralık DaireÇayraz Mahallesi Kiralık DaireÇeltikli Mahallesi Kiralık DaireDemirözü Mahallesi Kiralık DaireDereköy Mahallesi Kiralık DaireDeveci Mahallesi Kiralık DaireDevecipınarı Mahallesi Kiralık DaireDurupınar Mahallesi Kiralık DaireDurutlar Mahallesi Kiralık DaireEmirler Mahallesi Kiralık DaireEsen Mahallesi Kiralık DaireEskikışla Mahallesi Kiralık DaireEvci Mahallesi Kiralık DaireEvliyafakı Mahallesi Kiralık DaireGedik Mahallesi Kiralık DaireGültepe Mahallesi Kiralık DaireGüzelcekale Mahallesi Kiralık DaireHaymana Kiralık Daireİncirli Mahallesi Kiralık DaireKadıköy Mahallesi Kiralık DaireKarahoca Mahallesi Kiralık DaireKarapınar Mahallesi Kiralık DaireKarasüleymanlı Mahallesi Kiralık DaireKatrancı Mahallesi Kiralık DaireKavak Mahallesi Kiralık DaireKayabaşı Mahallesi Kiralık DaireKerpiç Mahallesi Kiralık DaireKesikkavak Mahallesi Kiralık DaireKızılkoyunlu Mahallesi Kiralık DaireKirazoğlu Mahallesi Kiralık DaireKutluhan Mahallesi Kiralık DaireKüçükkonak Mahallesi Kiralık DaireKüçükyağcı Mahallesi Kiralık DaireMandıra Mahallesi Kiralık DaireMedrese Mahallesi Kiralık DaireSaatli Mahallesi Kiralık DaireSarıdeğirmen Mahallesi Kiralık DaireSarıgöl Mahallesi Kiralık DaireSazağası Mahallesi Kiralık DaireSerinyayla Mahallesi Kiralık DaireSeyran Mahallesi Kiralık DaireSındıran Mahallesi Kiralık DaireSırçasaray Mahallesi Kiralık DaireSinanlı Mahallesi Kiralık DaireSoğulca Mahallesi Kiralık DaireSöğüttepe Mahallesi Kiralık DaireŞerefligökgöz Mahallesi Kiralık DaireTabaklı Mahallesi Kiralık DaireTepeköy Mahallesi Kiralık DaireToyçayırı Mahallesi Kiralık DaireTürkhüyük Mahallesi Kiralık DaireTürkşerefli Mahallesi Kiralık DaireYamak Mahallesi Kiralık DaireYaprakbayırı Mahallesi Kiralık DaireYaylabeyi Mahallesi Kiralık DaireYenice Kiralık DaireYeniköy Mahallesi Kiralık DaireYeni Mahallesi Kiralık DaireYergömü Mahallesi Kiralık DaireYeşilköy Mahallesi Kiralık DaireYukarısebil Mahallesi Kiralık DaireYurtbeyli Mahallesi Kiralık Daire
Emlakjet
Bjk Logo

BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru

EmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjet
EmlakjetEmlakjetEmlakjet

Emlakjet bir

iLab

grup şirketidir

Kariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.net
Emlakjet.com © 2006-2024 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.