Şereflikoçhisar Satılık Daire Tercih Edeceklere İlçe Hakkında Yol Gösterici Bilgiler
Şereflikoçhisar satılık daire arayanlar için rehber niteliğinde olan bu yazımızda ilçe hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. Şereflikoçhisar, Ankara’nın güney sınırında yer alan ilçelerinden bir tanesidir. İlçe tuz gölünün kuzeydoğu tarafında yer alır. Etrafında Bala ve Evren ilçesi bulunur. Aynı zamanda ilçe Konya, Kırşehir ve Aksaray illeriyle sınır komşusudur. İlçe eskiden Konya’nın Kulu ve daha sonrada Cihanbeyli ilçelerine bağlıydı. 1891’de Konya’da ilçe statüsüne getirildi ardından 1933’de Ankara’ya bağlandı. Şehrin merkezine uzaklığı 148 kilometredir. Yüzölçümü 1.520 kilometrekareden oluşur ve rakımı 975 metredir. İlçenin demografik özelliklerine baktığımızda nüfusu 33.589 kişiden oluştuğunu görürüz. Bu nüfusun %47.11’ini orta yaşlı, %36.57’sini genç ve %16.33’ünü yaşlı nüfus oluşturur. Nüfusun cinsiyete göre dağılımında ise %49.41’i kadınlardan, %50.59 erkeklerden oluşur.
Şereflikoçhisar satılık daire bakanların en çok tercih ettiği bölgeler genellikle merkez mahalleleridir. İlçenin merkez mahalleleri ise;
Şereflikoçhisar Satılık Daire Tercihinde Bulunacaklara İlçenin Geçim Kaynakları Hakkında Bilgiler
Şereflikoçhisar halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanır. Tarımda çoğunlukla Ayçiçeği, buğday, arpa, mercimek, şeker pancarı, nohut, elma, armut ve üzüm gibi ürünlerin yetiştiriciliği yapılır. Hayvancılıkta da merinosla Ankara keçisi yetiştirilir. Kredili besicilik adı verilen üretim modeli her geçen gün daha fazla kullanılmaktadır. Hirfanlı Baraj Gölü sayesinde balıkçılık da yapılır. İlçe yer altı kaynakları bakımından zengindir. Bölgede linyit ve jips yatakları bulunur. Ülkenin en büyük gölleri arasında yer alan Tuz gölü de ilçeye farklı geçim kaynakları sağlamaktadır. Tuz gölünün kıyılarından tuz üretimi yapılır. Bu üretim gölün buharlaşmasının fazla olması, bölgede yağış miktarının az olması, suyun çok derin olmaması ve yaz aylarında suların çekilmesiyle beraber yerde bir tuz tabakası kalması sonucu oluşur. Ülkenin tuz üretimini yarısından fazlası buradan elde edilir. Buradan elde edilen tuz yine ilçede yer alan fabrikalar sayesinde işlenir ve ülkenin her yanına dağıtılır. Tuz gölü sadece tuz işlenmesiyle değil turistik amaçla da ilçeye katkı sağlamaktadır. Gölü görmek için ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçiler kaldıkları süre boyunca kalmak için Şereflikoçhisar günlük kiralık ev arayışında bulunurlar. Turistler sadece tuz gölü için değil ilçedeki diğer turistik mekanları da ziyaret etmek için de gelirler. Bunlar; höyükler, Parlasan Kalesi, Kurşunlu Camii ve Koçhisar Kalesi gibi yerlerdir.
Şereflikoçhisar Satılık Daire Fiyat Piyasası
Satılık daire almadan önce alacağınız yerin emlak piyasasını iyi araştırmak çok önemlidir. Fakat bunu yapmak için kimi zaman çok fazla vaktiniz olamayabilir. Emlakjet ailesi bunu düşünerek bölgenin emlak piyasasını sizler için araştırdı. Emlakjet bölge raporuna göre Şereflikoçhisar’da toplam konut sayısı 21.587 tane ve iş yeri sayısı 2.424 tanedir. Hane başına düşen kişi sayısı 3,41’dir. Yani bir evde ortalama 3,41 yaşamaktadır. Şereflikoçhisar satılık daire fiyatlarını incelendiğinde ortalama bir dairenin 145 metrekareden oluştuğu görülür. Ortalama konut fiyatı ise 148.335 TL olarak karşımıza çıkar. Bu da metrekare başına 1.023 TL’ye denk gelir. Daireleri alıp kiraya verdiğinizden elde edilen gelirle de 19 yılda bina kendi parasını çıkarabilmektedir. Siz de Ankara’da ev sahibi olmak ve hayalinizdeki eve bir an önce kavuşabilmek için emlakjet.com adresine girebilir, Şereflikoçhisar satılık müstakil evler ve dairelerin ilanlarına sitemizden kolayca göz atabilirsiniz.