Yomra satılık daire arayışında olan okuyucularımız için hazırladığımız bu yazı sonrasında, ilçe hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olacak ve böylelikle ev arama sürecinize daha rahat adımlar ile devam edebileceksiniz. Bilindiği üzere, daire arama süreci içerisinde bulunan her kişi, daha önceden seçilmiş olan ilçe ya da bölge hakkında fikir sahibi olmalıdır. Bu amaç ile hazırladığımız bu ilçe rehberinde Yomra ilçesinin coğrafi karakteristikleri, konumu ekonomik faaliyetleri, mahalleleri ve nüfus özellikleri gibi bir ilçeyi temel bir düzeyde tanıtacak kısa bilgilere yer vermeye özen gösterdik.
Yomra, 1959 yılında Trabzon iline bağlı bir ilçe olma statüsünü elde etmiştir. İlçenin ilk adının “Durana” olduğu bilinmektedir. Yomra ismi ise ilçe içerisinde yetiştirilen bir tür elmadan kaynaklanmaktadır. İlçenin çok yakınlarında havalimanı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi mevcuttur. Yomra ilçesinin geçmişi çok eski dönemlere kadar gitmektedir. Her ne kadar tarihî kayıtlar Roma’nın Bizans kuruluşundan başlasa da yapılan arkeolojik araştırmalar ilçenin bugün üzerinde bulunduğu bölgede yerleşimin ilk M.Ö. 2000’li yıllarda yapıldığı yönündedir.
Yomra ilçesi, Karadeniz Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Trabzon iline bağlıdır. İlçenin yüz ölçümü 207 km2’dir ve denizden yüksekliği ise 327 metredir. İlçe arazisi genellikle engebeli bir yapıya sahiptir. Hatta Harmanlı Deresi’nin denize döküldüğü yer haricinde düz bir alan yoktur. Trabzon il merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. İlçenin etrafında yer alan bazı komşu lokasyonların bir listesine aşağıda yer verilmiştir:
Yomra satılık konut arayanlar için ilçede genel olarak ılıman bir okyanusal iklim görülmektedir. Her mevsimde düzenli miktarlarda yağış görülebilmektedir. Türkiye’de en çok yağış alan yerlerden bir tanesidir. İlçenin ılıman ikliminden ötürü kış ve yaz ayları ile gece ve gündüz arasında pek büyük sıcaklık farklılıkları yoktur. İç kesimlere doğru yükselti arttığı için iklim de gittikçe sertleşme eğilimi gösterir. İlçe ekonomisinde fındık üretimi, yaylacılık ve hayvancılık önemli yer tutar.
2018 yılında yapılmış olan son nüfus araştırmalarının sonuçlarına göre, Yomra ilçesinde toplam 39.624 kişi yaşamaktadır. Bu insanların %50,40’ı kadın olup geriye kalan %49,60’ını ise erkek nüfus meydana getirmektedir. İlçenin güncel nüfus artışı %3,86 olarak tespit edilmiştir.
Yomra ilçesinde 25 adet mahalle mevcuttur. Yomra satılık müstakil ev arıyorsanız en çok tercih edilen mahalle seçeneklerini aşağıdaki listede sıraladık:
Yomra Merkez sahibinden satılık ev benzeri, ilçe çevresindeki daire arayışlarınız için yerel emlakçıları ziyaret edebilir, Emlakjet.com üzerindeki listeleme sayfalarına göz atabilirsiniz.
BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru
Size daha iyi hizmet sunmak için çerezler kullanıyoruz. emlakjet.com`u kullanarak çerezlere izin veriyorsunuz.