Emlakjet

Ankara Altındağ Satılık Ev

araması için 20,299 ilan bulundu
search
Altındağcancel
Ankaracancel
1 - 30 arasındaki ilanlar listeleniyor.

Altındağ Satılık Konut Almayı Düşünenlere İlçe Hakkında Genel Bilgiler

Yeni bir ev satın almayı düşünenler için Emlakjet ilçe hakkında merak edilen tüm sorulara cevap veriyor. Ankara Altındağ satılık konut arıyorsanız ilçenin genel bilgileri, nüfusu, coğrafyası, tarihi, gezilecek yerleri ve konut satış piyasası gibi tüm konuları içeren rehberimizle kolaylıkla ulaşabileceksiniz. Ankara ilinin metropol ilçelerinden olan Altındağ ilçesi tarih boyunca çok eski yerleşim yerlerindendir. 1953’ten beri ilçe statüsündeki Altındağ Ankara’nın ilk kurulup gelişme gösterdiği konum olarak bilinmektedir. Altındağ satılık konut tercih edecekler için ilçenin konumlanması, İç Anadolu Bölgesi’nin kuzey batısındaki Yukarı Sakarya Bölümünde yer alır. Ankara Ovası, Akıncı Ovası ve Çubuk Ovası arasında bulunan engebeli arazi üzerine kurulmuştur. İlçe, Ankara il merkezine 1 kilometre uzaklıktadır.

 

Altındağ satılık daire arayanlar için çevresinde bulunan ilçeler;

 

  • Doğusunda Elmadağ ilçesi,
  • Kuzeydoğusunda Akyurt ilçesi,
  • Güneyinde Mamak ilçesi,
  • Güneybatısında Çankaya ilçesi,
  • Batısında Yenimahalle ve Keçiören ilçesi,
  • Kuzeyinde Çubuk ve Pursaklar ilçesi,
  • Kuzeybatısında Keçiören ilçesi bulunmaktadır.

 

Toplam yüzölçümü 174 kilometrekare olan ilçenin yüzde 31’i dağlık, yüzde 6’sı ova, yüzde 3’ü dalgalı araziden oluşmaktadır. 2017 yılı sayılarına göre nüfusu 371.366 kişidir ve Ankara’nın en kalabalık 7. ilçesi konumundadır. Nüfusunun yüzde 50,47’si erkek, yüzde 49,53’ü kadından oluşmaktadır.

 

Altındağ Satılık Konut Almak İsteyenler İçin İlçedeki Mahalleler

Altındağ satılık konut tercihi yapabileceğiniz 38 tane mahallesi bulunmaktadır. Bunlar Yıldıztepe Mahallesi, Örnek Mahallesi, Karapürçek Mahallesi, Aydınlıkevler Mahallesi, Çamlık Mahallesi, Gültepe Mahallesi, Beşikkaya Mahallesi, Gülpınar Mahallesi, Battalgazi Mahallesi, Güneşevler Mahallesi, Zübeyde Hanım Mahallesi, Altınpark Mahallesi, Başpınar Mahallesi, Doğantepe Mahallesi, Plevne Mahallesi, Ziraat Mahallesi, Aktaş Mahallesi, Feridun Çelik Mahallesi, Karacaören Mahallesi, Kale Mahallesi, Doğu Mahallesi, Hacettepe Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Baraj Mahallesi, Ulubey Mahallesi, Atıfbey Mahallesi, Bağlariçi Mahallesi, Hacı Bayram Mahallesi, Önder Mahallesi, Anafartalar Mahallesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Kavaklı Mahallesi, Gicik Mahallesi, aydıncık Mahallesi, Peçenek Mahallesi, Solfasol Mahallesi, Tatlar Mahallesi. Bu mahallelerden en fazla aranan Ankara Altındağ Beşikkaya satılık daireler için listeleme sayfamıza göz atabilirsiniz.

 

Altındağ İlçesindeki Tarihi, Kültürel ve Sosyal Alanlar

Altındağ ilçesi Türkiye’nin en önemli ve en büyük müzelerine sahiptir. Anadolu Medeniyerleri Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi ve 1. TBMM Binası başta olmak üzere birçok kültürel ve tarihi mekanlar ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. Altındağ satılık konut arayışında olanlar için ilçede her bir bölgede farklı bir tarihe komşu olmak mümkündür. Mehmet Akif Ersoy Müze Evi, Çengelhan, Çengelhan Rahmi Koç Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Zafer Anıtı, Ankara Kalesi, Belkıs Minaresi, Ahi Evran Camii, Augustus Tapınağı, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi gibi pekçok kültürel mekana ev sahipliği yapmaktadır. En fazla tercih edilen Altındağ Çamlık mahallesi satılık daire ilanlarını incelemek için listeleme sayfamızı kontrol edebilirsiniz.

 

Altındağ Satılık Konut Arayanlar İçin İlçenin Konut Satış Piyasası

Altındağ satılık konut arayışında olanlar için ilçe konut satış piyasasını sizler için araştırdık. İlçede toplam 201.720 adet konut, 57.943 adet iş yeri bulunmaktadır. Hane başına düşen kişi sayısı ise 3,4 kişi olarak belirlenmiştir. Emlakjet Ocak 2019 bölge raporu verilerine göre ilçedeki konutların ortalama alanı 130 metrekare, birim satış fiyatı ise 1.498 TL olarak hesaplanmıştır.

 

Konut tiplerine göre ortalama satış fiyatı;

 

  • 1+1 70 metrekarelik daire satış fiyatı ortalama 98.000 TL,
  • 2+1 90  metrekarelik daire satış fiyatı ortalama 119.070 TL,
  • 3+1 130  metrekarelik daire satış fiyatı ortalama 192.400 TL,
  • 4+1 165  metrekarelik daire satış fiyatı ortalama 317.130 TL,
  • 5+2 255metrekarelik daire satış fiyatı ortalama 331.245 TL’dir.

 

Sizde hayalinizdeki evi emlakçıdan veya sahibinden satılık daire Ankara Altındağ Karapürçek Mahallesi ilanlarına listeleme sayfamızda detaylı inceleme yaparak bulabilirsiniz.

İlanları Haritada Görüntüle
Emlakjet
Emlak Haberleri
2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

15 Mart 2024

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

16 Şubat 2024

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

9 Şubat 2024

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

19 Ocak 2024

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

27 Aralık 2023

Emlakjet
Bjk Logo

BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru

EmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjet
EmlakjetEmlakjetEmlakjet

Emlakjet bir

iLab

grup şirketidir

Kariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.net
Emlakjet.com © 2006-2024 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.